5.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Headlines Tatuaje în tendinţe: Tatuajul "Bufniţă", la mare căutare

Tatuaje în tendinţe: Tatuajul „Bufniţă”, la mare căutare

Tinerii, în special adolescenţii, aleg să-şi „mutileze” corpul cu tatuaje. Fie că sunt din cele mai scumpe, adolescenţii îşi aleg tatuajele în funcţie de spirit. Unii preferă să-şi pună tatuaje în trend, alţii îşi scrijelesc pe braţe numele copiilor sau cele ale iubitelor care le-au frânt inimile.

Tânărul din fotografii nu este la primul tatuaj. Acum a ales unul foarte scump, pe care l-a comandat pentru braţul drept. O bufniţă este tatuajul preferat, care spune el, îl reprezintă: „Îmi place şi sunt convins că mă reprezintă. La fel ca ea, sunt şi eu ca pasărea de noapte, că ajung acasă numai când se face dimineaţă. Din acest motiv am ales-o. O vreau pe braţ s-o văd zilnic şi să mă bucur de tatuaj. Nu contează cât costă, că îşi face toţi banii, după părerea mea”, spune tânărul hotărât să-şi lase braţul pe mâna specialistului în tatuaje. La singurul salon de tatuaje din Târgu-Jiu, clienţii vin adesea cu ideile proprii. „Un tatuaj de sezon nu există. Fiecare client vine cu ideea lui, iar eu o desenez şi apoi o aplic. Culorile pe care desenul le are nu le respect întotdeauna. Eu caut să dau un aspect plăcut tatuajelor şi combin culorile astfel încât să fie ceva unic. Nici un tatuaj făcut de mine nu este la fel, fiecare are stilul său, şi culori diferite”, spune Dan Alexandru, specialist în tatuaje. Este vechi în meserie şi a hotărât să-şi exprime talentul la desen prin aplicarea tatuajelor. De şapte ani lucrează în oraş şi acum are propria firmă.

Tatuajul pe tot corpul, cel mai costisitor

Realizarea unui tatuaj, fie el şi de o dimensiune mică necesită timp. Înainte de toate, cel care aplică tatuajul îşi pregăteşte atent orice detaliu. Masa pe care îşi aşează ustensilele, culorile, dar şi maşinăriile folosite, sunt sterilizate. Nimic nu trebuie atins fără mănuşă sterilă. „Se lucrează steril, pentru că altfel există risc mare de infecţie. Acele sunt sterile şi nu sunt folosite la doi clienţi, ci doar la unul singur. Nu trebuie să atingă aluniţe, pentru că există risc mare de infectare. Aici este la fel ca şi într-un spital. Nu ai ace sterile, rişti să-l infectezi pe cel din faţa ta cu orice microb, care pot deveni periculoşi. Noi nu am avut, însă, astfel de incidente, pentru că lucrăm aşa cum trebuie”, spune Dan Alexandru. Culorile sunt alese în funcţie de desenul ales, iar tatuajele diferă nu numai ca model ci şi ca preţ: „Dacă desenul are anumite culori şi clientul vrea altele sunt alese culorile în funcţie de dorinţe. Eu mai schimb din culori pentru ca tatuajul să fie unicat”, dezvăluie realizatorul tatuajelor. Imediat ce totul a fost pregătit în scenă intră şi clientul. „Pregătirile sunt de durată. Locul este dezinfectat să nu aibă impurităţi, şi sunt îndepărtate firele de păr din zona în care urmează să fie aplicat tatuajul. Un tatuaj poate ajunge la o sută de lei şi poate ajunge şi până la câteva mii de lei, în funcţie de dimensiuni. Cel mai scump este tatuajul pe tot corpul. Această bufniţă de exemplu costă 600 de lei”, mai dezvăluie Alexandru. Pe scaunul special, clientul nu are emoţii. Şi-a ales un tatuaj aparte, care va fi realizat în decurs de cel mult patru ore. Tatuajele realizate sunt cu cerneală permanentă, aşa că cel care îşi doreşte să scape de desen trebuie să caute soluţiile speciale pentru îndepărtarea acestuia.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente