spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEducatieTeste suplimentare, pentru elevii din 7 unități de învățământ gorjene

    Teste suplimentare, pentru elevii din 7 unități de învățământ gorjene

    Elevii de la șapte unități de învățământ din județul Gorj vor susține teste suplimentare la sfârșitul acestui an școlar. Care sunt acestea, a anunțat Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

    „Evaluarea standardizată este un proiect pilot, care se aplică din acest an școlar, 2021-2022. Pe 13 mai, a fost publicat Ordinul de ministru în Monitorul Oficial, care aprobă organizare pilotării acestei evaluări standardizate. Este vorba de elevii claselor I-VII și IX-XI. Ministerul Educației ne-a solicitat să selectăm șapte școli pentru a se organiza astfel de teste. Cele șapte școli pe care le-am selectat au făcut parte din categoriile solicitate de Ministerul Educației: un liceu cu profil pedagogic, Colegiul Național „Spiru Haret“. Ni s-a cerut o unitate școlară dintr-o zonă rurală mică, o unitate gimnazială, un liceu dintr-o altă zonă mică, o unitate gimnazială dintr-o zonă rurală mare, dintr-o zonă urbană mică și dintr-o zonă urbană mare. Cele șapte unități școlare selectate sunt: Liceul Tehnologic „General Constantin Șandru“ din Runcu, Școala gimnazială din Capul Dealului, comuna Brănești, Liceul Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși“ Peștișani, Școala gimnazială nr.1 „George Uscătescu“ din Târgu Cărbunești, Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu și Școala gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ Târgu Jiu. Aceste școli vor desfășura, în perioada 30 mai – 8 iunie și 10 iunie, testări standardizate“, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

    Scopul testelor- îmbunătățirea programei

    Scopul testele de Evaluare standardizată este îmbunătățirea programei școlare: „Testările nu vor fi evaluate prin note, ci prin niște rapoarte narative, menite să comunice Ministerului Educației cam care ar fi punctele tari și cele slabe ale elevilor. Scopul este ca Ministerul Educației să poată să îmbunătățească și să elimine din programă anumite aspecte.

    Se vorbește de mult că programa școlară este aglomerată și Ministerul Educației își propune să constate care sunt aspectele la care elevul răspunde foarte bine și mai puțin bine. S-au folosit și s-au selectat zone diferite, tocmai pentru a putea să creăm un tablou de ansamblu al elevului român. Nu s-a mers pe colegiile naționale, la care elevii sunt la un anumit nivel“, a mai precizat șefa învățământului gorjean.

    Testele, pe tabletă sau laptop

    Testele vor fi susținute pe tabletă sau laptop. „Noutatea este că, la aceste teste, vor fi susținute pe o tabletă sau un laptop. Disciplinele la care se vor susține vor fi Limba și Literatura Română și Matematică sau, în cazul elevilor de liceu, Istorie, a doua probă obligatorie de la examenul de Bacalaureat“, a adăugat Dana Constantinescu, inspectorul general școlar.

     

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: