Acasa / Headlines / Uliu șoricar, pacient la un cabinet veterinar

Uliu șoricar, pacient la un cabinet veterinar

Un pacient neobișnuit a fost adus la un cabinet veterinar din Târgu Jiu. Este vorba de o păsare răpitoare din specia uliu șorecar. Acesta era rănit la o aripă.

Pasărea a fost găsită în curtea unei case din municipiul Târgu Jiu de proprietarul imobilului. Acesta a venit cu pasărea la medicul veterinar Bogdan Milcu, pentru a fi tratată. Uliul şorecar a primit îngrjirile medicale, iar acum se află în cabinetul medical pentru a se recupera. În cazul în care nu va putea să zboare din nou, pasărea va fi dusă la un adăpost specializat.

„A fost găsit de un prieten în curtea casei lui. Era rănit la aripa dreaptă. Încercăm să-l recuperăm până când va reuşi să zboare din nou. Dacă nu poate să zboare, probabil că o să-i fac o volieră sau o să-l duc la un centru de reabilitare a păsărilor răpitoare“, a precizat medicul veterinar Bogdan Milcu.

„A fost lovit de o altă pasăre răpitoare“

În mod normal, pasărea nu ar fi trebuit să ajungă în Târgu Jiu. Medicul veterinar Bogdan Milcu a spus că este posibil ca uliul să fi fost deţinut de o persoană care l-a lăsat liber sau a fost urmărit de o altă pasăre răpitoare: „Cred că a fost lovit de o altă pasăre răpitoare sau poate a aparţinut unei persoane care i-a dat drumul şi nu a ştiut ce se întâmplă cu el şi s-a lovit“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*