Un gorjean are cei mai mândri cai de rasă din Oltenia

0
63

Un om de afaceri din Târgu-Jiu este singurul crescător de cai de rasă din judeţ. Omul şi-a încropit ferma de cabaline pentru el personal, fără a dezvolta vreo afacere din acest hobby. Caii, zece la număr au fost aduşi de la două herghelii din ţară, iar piesa de rezistenţă o constituie doi armăsari de rasă, aduşi de curând din Olanda.

Nicolae Bâlteanu, în vârstă de 64 de ani, este un cunoscut om de afaceri din Târgu-Jiu. El şi-a încropit în satul Tămăşeşti de Jos o fermă de animale. Preferaţii săi sunt cei zece cai de rasă pe care îi creşte de câţiva ani. Fiecare animal are un nume, omul de afaceri inspirându-se din filme. „Fulger”, „Zorro”, „Sultan” şi „Ring” sunt doar câteva din numele cailor ce cresc în ferma omului de afaceri. „Eu am crescut cu animale şi de mic am avut această pasiune de creştere a cailor. Am cai de rasă, aduşi de la două herghelii din ţară. Una la Oradea şi alta la Pleşca. Îi iubesc pe toţi la fel şi nu fac diferenţă între ei. Îmi sunt dragi şi în fiecare zi vin la fermă să mă recreez”, dezvăluie Nicolae Bâlteanu puţin din pasiunea sa. Caii sunt îngrijiţi de câţiva angajaţi, care zilnic au grijă să-i hrănească, să-i adape, dar şi să-i plimbe. „Am două rase de cai. Una de semigrei şi alta de frizeri negri. De curând am adus din Olanda doi cai frizeri negri. Sunt extrem de valoroşi, şi le-am pus numele Sultan şi Ring. Sultan are un an şi trei luni, iar Ring are doar opt luni. I-am tuns acum să le crească mai apoi părul frumos. Ei sunt proaspăt veniţi în herghelia mea”, mai spune proprietarul fermei de cabaline.

Ferma este oaza de linişte a omului de afaceri

Acesta nu vinde nici un exemplar, ci îi ţine doar pentru plăcerea sa. A investit bani grei în cele zece exemplare, dar nu-i pare rău. Şi asta pentru că în fiecare zi se bucură de prezenţa lor, când îşi vizitează ferma. „Vin zilnic aici la fermă să mă recreez, mai ales că am avut nişte necazuri. Aici mă simt bine şi este oaza mea de linişte”, a mai dezvăluit omul de afaceri, în timp ce admira ultimele achiziţii. Pe lângă cei zece cai cu care se mândreşte, omul de afaceri a mai făcut o altă achiziţie, mai sănătoasă. A cumpărat de la Arad câţiva purcei fără colesterol. Purceii nu ating o greutate mai mare de 40 de kilograme, şi sunt crescuţi pentru consum propriu. „Am cumpărat câţiva purcei fără colesterol. Se spune că această rasă are colesterol zero şi sunt mai sănătoşi. Nu vând nici unul deocamdată, până când îi voi înmulţi. Apoi, probabil o să dezvolt o crescătorie mai mică cu aceste exemplare. Rasa lor este vietnameză şi mai uşor de întreţinut. Nu depăşesc greutatea de 40 de kilograme. Sper să-i înmulţesc pentru că am adus şi părinţii purceluşilor”, a mai spus Nicolae Bâlteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here