Un român cu bani vrea să cumpere Pandurii Târgu Jiu. Condescu: “Tranzacția este garantată de Adrian Ilie”

0
1022

UPDATE 19:00

Marin Condescu anunță că fondul de investiții din Spania a virat deja prima tranșă de bani în conturile clubului.

„Fondul de investiții din Spania a virat în urmă cu câteva ore cele câteva zeci de mii de euro,așa cum a fost convenția. Considerăm că, din acest moment, intră în grupul de asociați al clubului. De asemenea, mai există o societate din Belgia care a venit alături de noi. Pe lângă echipa mare, se vor ocupa și de juniori, unde avem 200 de jucători. Vor împrumuta clubul cu anumite sume, urmând ca vara viitoare, când clubul se va transforma în societate pe acțiuni, sumele respective să fie transformate în acțiuni”, a declarat Marin Condescu, președintele gorjenilor.

 

Stire initiala: Un român cu afaceri imobilire în Spania vrea să pună mâna pe Clubul Pandurii Târgu Jiu. Alex Costin Șerbănoiu este în tratative cu președintele Marin Condescu. 4 milioane de lei este suma vehiculată că urmează să fie virată în conturile clubului care la ora actuală este în insolvență.

Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu a stârnit interesul unui om cu afaceri peste granițele țării. Un tânăr de 28 de ani, Costin Șerbănoiu, care derulează activități în domeniu imobiliare ,în Spania, este interesat să achiziționeze clubul de fotbal. „Este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene”, a transmis cumpărătorul pentru presa națională.

Om cheie al tranzacției

Negocierile sunt confirmate de președintele Marin Condescu. Mai mult, intermediarul acestei afaceri este Adrian Ilie. „Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem prieteni vechi, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe activități sportive”.

50 mii de lei

La ora actuală Clubul Pandurii are de înfruntat o decizie a instanței în vederea soluționării dosarului de insolvență. Marin Condescu, ca de obicei, este pozitiv. “Decizia este executorie, dar acționarii au plătit cauțiune și au atacat sentința la Înalta Curte. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Sperăm ca în septembrie să se termine toată povestea. Așteptăm ca noul partener interesat de Pandurii să vireze o sumă până în 50.000 de euro ca să rezolvăm problemele legate de licențiere, transferuri și alte detalii legate de sezonul din liga 2. Timpul e foarte scurt și trebuie să ne mișcăm repede”, a mai declarat Marin Condescu.

Potrivit GSP.ro noul investitor urmează să preia conducerea pe partea sportivă și să gestioneze noul sezon din L2. Șerbănoiu ar urma să intre pentru început în structura clubului ca asociat, urmând ca în vara viitoare să treacă la statutul de patron, după ce Pandurii ar trece de la asociație non-profit la societate pe acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here