8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăHeadlinesVești alarmante. Spitalele pregătite pentru un nou val de infectări

Vești alarmante. Spitalele pregătite pentru un nou val de infectări

Numărul mare de infectări, din ultima perioadă, le face pe autoritățile gorjene să ia măsuri. Prefectul Cosmin Pistol susține că agenții economici din Târgu Jiu sunt la un pas de a pune, din nou, lacătul pe ușă.

În același timp, managerii de spitale sunt avertizați că pot oricând să ajungă în situația de a trata, în unitatea pe care o conduc, pacienți cu coronavirus. „Din păcate la nivel de județ Gorj și la nivel de Municipiu cazurile sunt în creștere. Înregistrăm un indice de incidență de 2,71 la nivel de municipiu și 1,68 la nivel de județ. Cazurile sunt în creștere, ne așteptăm ca în perioada următoare, la cum evoluează lucrurile, situația să depășească 3 la mie de locuitori, ceea ce presupune, din nou, închiderea restaurantelor,cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc, teatrelor, lucru care nu este tocmai îmbucurător pentru mediul privat. Școlile vor intra în online cu excepția clasele primare”, a transmis prefectul Cosmin Pistol.

Calcule în spitale

Prefectul a mai declarat că în această perioadă se face o analiză a paturilor din spitale. Dacă este nevoie fiecare unitate vat rata bolnavi de coronavirus. “Da, desigur m-am întâlnit cu managerii de spitale. Situația nici la nivelul spitalelor nu este îmbucurătoare. Dacă vorbim de ATI, numărul de locuri este zero, dacă vorbim de bolnavi Covid, suntem la limita superioară a gradului de ocupare și, am cerut DSP-ului să analizeze foarte serios încât și restul spitalelor, în perioada următoare, să poată trata bolnavii covid. După cum știți la nivel de județ avem deja patru unități spitalicești care tratează bolnavii covid”, a transmis prefectu județului Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -