Vezi ce se întâmplă cu bunurile pacienților gorjeni, decedați de coronavirus!

0
445

Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu fac apel la pacienți să nu mai vină la spital cu bunuri de valoare. Rugămintea îi vizează în special pe bolnavii de coronavirus deoarece în caz de deces aparținătorii nu pierd doar pe cei dragi ci și bunurile acestora.

“În mod normal, conform legislației în vigoare, bunurile persoanelor care sunt depistate pozitiv cu Coronavirus nu sunt restituite familiei, ci sunt incinerate. Noi îi sfătuim pe toți pacienții care se prezintă la spitalul nostru cu suspiciune de infecție cu Coronavirus să își lase toate bunurile de valoare acasă. Mă refer aici la bani, telefoane sau orice alte obiecte de valoare. În acest sens, spitalul a pus la dispoziție numărul unei doamne psiholog, care să mențină legătura între secția de Boli Infecțioase Covid pozitiv și aparținători. Numărul poate fi găsit pe site-ul spitalului și invităm familiile să ia legătura cu dumneaei ori de câte ori au nevoie să obțină detalii despre pacienții internați acolo. Așa este legislația în vigoare, bunurile nu se eliberează”, transmise purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

Bunurile nu pot fi restituite

Reprezentanții unității susțin că în ultima perioadă cetățenii au înțeles care este procedura. Asta după ce la începutul pandemiei au fost probleme cu bunurile pacienților. “La începutul pandemiei au mai existat cazuri în care oamenii au venit cu bunuri valoroase la ei și au fost și niște probleme, în sensul că li se restituiau târziu bunurile. Acest lucru s-a întâmplat deoarece trebuiau dezinfectate și restituite ulterior familiei, dar numai bunurile de valoare. Hainele sau orice altceva se incinerează. Până acum au fost incinerate haine, în mare parte și cam atât, telefoanele le-au fost restituite. În ultima vreme nu am mai avut cazuri de oameni care au venit cu telefoane la ei sau le-au ținut la ei pe proprie răspundere și nu le-au declarat. Conform legislației, nu are voie să fie restituit niciun bun, chiar și un lănțișor sau alte bijuterii”, a mai declarat Alexandru Nițu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here