Vezi localitățile unde gorjenii refuză vaccinarea!

0
559

Localitățile din județul Gorj sunt împărțite, în funcție de numărul de persoane imunizate, pe categorii. Dacă în mediul urban nu sunt probleme în ceea ce privește imunizarea, la sate oamenii sunt mai sceptici în privința vaccinări.

Pentru a veni în sprijinul celor care încă nu sunt convinși dacă să facă sau nu vaccinul, autoritățile trimit în zonele cu probleme echipe mobile care să stea de vorbă cu oamenii și să le explice beneficiile serului.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică are în plan să trimită echipe mobile de vaccinare în satele îndepărtate ale Gorjului. Din datele oficiale există localități unde cifra imunizărilor este extrem de mică.

„O să ne deplasăm în teritoriu, în zonele în care nu s-au vaccinat multe persoane. O să mergem să discutăm cu primarii acestor comune pentru a organiza, în weekend, o campanie de vaccinare. Vom face din centrele de vaccinare existente, care nu au activitate așa mare, din personalul acestora, vom crea echipe mobile care o să se deplaseze ,în weekend, în fiecare zonă cu persoane mai puțin vaccinate. Printre localitățile unde procesul de vaccinare merge greu se numără zona Bolboși, zona Berlești și zona Padeș. Probabil acolo sunt și sate mai îndepărtate de centrele de vaccinare și vom merge cu aceste echipe mobile să vaccinăm persoanele”, a transmis directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here