spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesVictor Ponta a fost numit Gorjeanul Anului 2012

    Victor Ponta a fost numit Gorjeanul Anului 2012

    Prim-ministrul Victor Ponta a primit din partea Consiliului Judeţean distincţia de „Gorjeanul Anului 2012”. Totul s-a întâmplat ieri în cadrul unei şedinţe festive, care a avut loc la Palatul Administrativ. Victor Ponta a primit titlul cu emoţie declarând că se simte mândru că a fost „înfiat” de judeţul nostru.

    O zi plină de evenimente importante ieri pentru judeţul Gorj. Victor Ponta a poposit din nou pe meleaguri gorjeneşti, de data aceasta, având un motiv cât se poate de special. Consiliul Judeţean i-a oferit primului ministru titlul „Gorjeanul Anului 2012”, la iniţiativa lui Ion Cepoi, datorită implicării acestuia în dezvoltarea economică şi socială a judeţului. Mai mult, în proiectul de hotărâre, aprobat în unanimitate de consilierii judeţeni, se arată că „Victor Ponta este singurul parlamentar care a reuşit să atragă intervenţia cu investitorilor cu capital străin asupra potenţialului economic al judeţului, fapt concretizat prin realizarea în incinta Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu a celei mai mari investiţii cu capital străin din judeţ”. Preşedintele Ion Călinoiu a mai declarat, tot ieri, că o serie de proiecte au fost implementate la nivelul judeţului, tot datorită primului-ministru Victor Ponta. „Au fost reluate lucrările la DN66, s-au trecut terenuri şi construcţii ce au aparţinut MAPN în patrimoniul municipiului Târgu-Jiu, a fost înfiinţat Centrul de Primire SMURD, s-au iniţiat demersurile de includere a Complexului Brâncuşi în patrimoniul UNESCO, s-a realizat infrastructura necesară. Sunt foarte multe proiecte pe care putem să le amintim şi putem spune că suntem mândri că domnul Ponta şi-a arătat susţinerea faţă de judeţul nostru”, a spus Ion Călinoiu. În cadrul şedinţei festive la care au participat autorităţile locale, judeţene, parlamentarii Gorjului, dar şi reprezentanţi ai domeniului economic, social şi chiar edilul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şeful judeţului i-a înmânat premierului trofeul Gorjeanul Anului, dar şi o plachetă de excelenţă.

    Ponta: Mă simt mai gorjean ca niciodată

    Prim-ministrul Victor Ponta a primit titlul „Gorjeanul Anului 2012” cu emoţie, declarând că este o onoare să participe la un astfel de eveniment. „Vreau să vă mulţumesc, chiar e o mare onoare. Nu ştiu dacă a fost neapărat şi o idee bună. Vorbeam cu domnul Teodorescu că totuşi atac în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean şi mă scapă de criticile care evident vor veni. Este o onoare şi apreciez foarte mult acest gest, apreciez foarte mult cuvintele frumoase spuse aici. Eu sunt obişnuit cu un altfel de laudatio. Sigur că sunt proiecte foarte importante pentru Târgu-Jiu şi pentru judeţul Gorj, sigur că unele dintre proiecte au cauzat supărare în altă parte, dar fără falsă modestie, vă spun că nici unul dintre acele proiecte nu este al meu. Toate acele proiecte pe care unele chiar le-am realizat sunt de fapt proiectele dumneavoastră. Eu am şansa de a le promova şi de a mă bate pentru ele. Cred că din ce în ce mai mult, ştiţi că am spus mereu că fiul adoptiv vrea să fie mai recunoscător decât fiul natural şi de asta eu fiind adoptat de dumneavoastră, am încercat să fac mai mult decât cineva care este născut aici. Mă simt mai gorjean ca niciodată, mă simt mândru că v-am cunoscut şi că am trecut aceşti ani împreună şi că vom trece în continuare. Cred că împreună cu dumneavoastră am făcut să se vorbească mai des despre Târgu-Jiu şi despre Gorj în foarte multe locuri în care fie nu se vorbea deloc, fie se vorbea de rău. Vreau să vă mulţumesc, să mă gândesc cu plăcere că am prins anul 2012 ca să fiu Gorjeanul Anului, îmi doresc să facem şi mai multe lucruri împreună şi să vă spun că sunt mândru că sunt gorjean”, a spus Victor Ponta.

    Prim-ministrul a donat bani unui copil care suferă de o boală rară

    Aşa cum cerea protocolul, Victor Ponta a primit din partea Consiliului Judeţean şi un premiu constând în suma de 1.000 lei. Prim-ministrul a decis ca banii să fie donaţi în scop umanitar, respectiv unui copil din Gorj care suferă de o boală rară. Mai mult, Ponta a decis dublarea sumei pentru ca micuţul să poată beneficia de tratamentul necesar. „Nu vreau să abuzez de bunătatea Consiliului Judeţean plus încă o sumă legală, ca să vă arăt că sunt la fel de generos ca domnul Călinoiu. Vreau să îi folosim către unul dintre cazurile extrem de grave prezentate de unul dintre cotidienele din Gorj. Chiar dacă nu se va rezolva foarte mult cu aceşti bani, ştiu că măcar pentru o perioadă de timp aceşti bani vor reprezenta un ajutor. Vreau să vă mulţumesc încă o dată pentru că aveţi o contribuţie foarte importantă la tot ce s-a întâmplat cu viaţa mea în ultimii zece ani şi recunosc că dacă mai aveţi răbdare vă propun încă zece ani să mai lucrăm la tot felul de proiecte”, a mai spus Victor Ponta la finalul evenimentului festiv.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: