15.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 26, 2022
AcasăHeadlinesVin banii pentru fermierii gorjeni! APIA are de achitat încă 4,5 milioane...

Vin banii pentru fermierii gorjeni! APIA are de achitat încă 4,5 milioane de euro

Peste 4,5 milioane de euro vor ajunge zilele acestea la fermierii gorjeni. Subvențiile sunt acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și reprezintă o restanță din campania anului trecut. Șefii instituției spune că banii vor fi achitați până la sfârșitul acestei luni, chiar dacă funcționarii vor trebui să lucreze inclusiv în zilele libere.

Aproximativ 2.000 de fermieri gorjeni mai au de primit bani de la APIA pentru campania agricolă de anul trecut. Plata sumelor vine ca urmare a aprobării bugetului de stat la nivel național. „Referitor la fermierii restanți pe campania 2018, discutăm de 1.996 de fermieri care așteaptă ajutoarele naționale tranzitorii, scheme de plată din bugetul național. Este știut că la sfârșitul săptămânii trecute s-a adoptat bugetul național. Marți, pe 19 martie, a fost adoptată și hotărârea de guvern, iar noi cei de la APIA, începând de ieri acordăm aceste subvenții fermierilor. Discutăm de cuantumurile stabilite în sector zootehnic, dar și în sector vegetal. Este de așteptat să plătim sumele în aceste 10 zile, încât toți cei aproape 2.000 de fermieri să fie plătiți până la 31 martie. Ne vom organiza de așa manieră încât să mergem în paralel atât cu primirea cererilor, cât și cu autorizarea. Probabil că vom lucra și în zilele libere”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Subvenții de peste 80 de milioane de euro

În total, peste 80 de milioane de euro au fost plătiți către fermieri începând cu toamna anului trecut. „Este vorba de echivalentul a 14,6 euro pe hectar pentru culturile arabile, 16,6 euro pe tona de lapte, 78 de euro pe cap de animal în sectorul creșterii bovinelor și 4,85 euro pentru ovine și caprine. La nivel național discutăm de aproape 190 de mii de fermieri, iar la nivelul județului sunt cei aproximativ 2.000. Apreciem noi că vom plăti în jur de 4,5 milioane de euro în aceste zile. Aceste sume vin să întregească cele 80 de milioane de euro plătite fermierilor începând cu 16 octombrie 2018”, a mai spus șeful APIA, Constantin Negrea.

Tudor: Banii pentru Podul de la Jiu, pierduți

0
Adrian Tudor, fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu, în prezent consilier local din partea Partidului...

Câte 10.000 de lei pentru elevii și absolvenții din Târgu Jiu, cu 10 la examenele naționale

0
11 elevi și absolvenți din municipiul Târgu Jiu care au reușit să obțină media 10...

Taximetrist furat de clienți

0
Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul unic 112, de către un bărbat de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!