spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesWeber: Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova este prins în bugetul din...

    Weber: Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova este prins în bugetul din 2019

    Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova este prins în bugetul din 2019 şi se află printre obiectivele actualei guvernări a anunțat Mihai Weber.

    Este vorba de asigurarea fondurilor necesare pentru partea de cofinanţare, în cazul în care vor fi aprobate fondurile europene solicitate. Despre realizarea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu au vorbit la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Gorj atât liderul partidului, Liviu Dragnea, cât şi Olguţa Vasilescu, consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit noului şef al PSD Gorj, Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu este în vizorul guvernanţilor şi face parte din Master Planul de Transport şi se află între obiectivele guvernării. Parlamentarul a mai spus că anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Vor fi folosite fonduri europene. Suma vizată pentru proiectul tehnic şi pentru studiul de fezabilitate depăşeşte 6 milioane de euro. Mihai Weber a declarat că a fost mandatat de preşedintele partidului să colaboreze permanent cu şefii CNAIR şi cu ministrul transporturilor pentru a rezolva problemele de infrastructură rutieră naţională, la nivelul judeţului Gorj. Este vorba atât de drumul expres, varianta ocolitoare, cât şi drumul naţional Târgu Jiu – Baia de Aramă.

    Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de solicitant, a elaborat și depus, la începutul lunii februarie 2019, Aplicația de Finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Craiova – Târgu Jiu“. „Rezultatele așteptate ale proiectului sunt: realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție. Valoarea totală a proiectului este de 28.547.436,84 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională – 20.540.754,91 lei, 15% contribuția proprie – 3.624.839,10 lei, restul de 4.381.842,83 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA. Durata proiectului: 25 de luni. Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020“, au transmis reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, printr-un comunicat de presă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: