7.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Headlines Zeci de beneficiari de ajutor social din Motru au refuzat locurile de...

Zeci de beneficiari de ajutor social din Motru au refuzat locurile de muncă oferite

Conducerea Primăriei municipiului Motru a organizat, ieri, o întâlnire cu persoanele care beneficiază de ajutor social, pentru a le pune la dispoziție locuri de muncă. La aceste discuții au participat 40 de persoane dintre cele 90 care primesc ajutorul social. Primarul Gigel Jianu spune că a fost uimit să constate că un număr mare de persoane dintre cele prezente refuză să muncească: „În această dimineață (n.r.-ieri), am avut o a doua rundă de discuții cu beneficiarii de ajutoare sociale conform Legii 416/2001 actualizată, privind venitul minim garantat, în încercarea de a-i convinge să devină independenți financiar și să accepte să se angajeze.

În colaborare cu agenți economici de pe raza municipiului Motru, am încercat să venim în sprijinul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale, oferindu-le un loc de muncă.

Două societăți comerciale care-și desfășoară activitatea pe raza municipiului nostru pun la dispoziție aproximativ 30 de locuri de muncă vacante, în diverse specializări, de la muncitori necalificați, până la șoferi, patiseri, vânzători și chiar un loc de contabil.

Peste 90 de persoane din municipiul Motru beneficiază de prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, 61 fiind apte de muncă.

Unii dintre cetățenii beneficiari de ajutoare sociale se află în această situație de peste 15 ani de zile. De aceea, am considerat necesar să oferim sprijin acestor persoane pentru a se integra în muncă și le-am convocat ieri și astăzi la discuții.

Aproximativ 40 dintre cetățenii care primesc ajutor social au răspuns invitației. 
Am fost surprins să constat că deși le-au fost prezentate ofertele, oamenii au fost reticenți, refuzând practic locurile de muncă. Principalele motive au fost legate de programul de lucru, unii invocând chiar probleme medicale, deși sunt declarați apți de muncă.

Voi încerca să le explic în continuare oamenilor că, pe lângă faptul că refuzând locurile de muncă riscă să piardă ajutorul social, trebuie să înțeleagă că este mult mai important să fie independenți din punct de vedere financiar și că muncind vor avea un venit de cel puțin patru ori mai mare decât venitul pe care îl primesc de primărie.

Lucrând, ar primi un salariu de minim 2080 lei brut, ceea ce ar însemna un trai mai bun pentru întreaga familie“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini