Ziua păzește deținuți, noaptea scrie poezii de dragoste! Un agent din Penitenciarul Târgu-Jiu și-a lansat primul volum de poeme

0
88

Ziua păzește hoți noaptea, iar noaptea scrie poezii de dragoste. Un agent de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Târgu-Jiu și-a lansat la finele săptămânii trecute primul volum de poezie. Contrar poveștilor auzite din spatele gratiilor, agentul a pus pe hârtie doar povești de iubire. Lansarea a avut loc la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Cine a spus că meseria de agent nu se potrivește cu aceea de poet s-a înșelat. Valentin Stanciu, angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranță din Târgu-Jiu, face ambele meserii cu plăcere. Tânărul în vârstă de 27 de ani a reușit, după multă muncă, să pună într-un volum toate cele 113 poezii scrise. „Cred că emoțiile care sunt acum în interiorul meu m-au făcut să scriu această carte. «Povești de Iubire» e mai mult decât o carte pentru mine. E copilul meu, un copil crescut din emoții, iubire, dezamăgire și ură. Este o carte care în mintea mea a simbolizat o călătorie. Am găsit iubirea atât în carte cât și în viața personală. Nu credeam că cineva va citi vreodată poeziile mele, dar profesorii din cadrul universității m-au convins să scot această carte”, a declarat Valentin.

O carte trăznet

Lansarea în cadrul UCB nu a fost una întamplătoare. Valentin este în prezent student al Universității din Târgu-Jiu. Profesorii i-au fost alături. Doctor în filozofie și cadru didactic la Univesitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Nicolae Brânzan, i-a oferit câteva sfaturi publicistice tânărului poet. „Mi-am format o impresie care tinde să devină convingere. O carte de debut trebuie să fie trăznet, să fulgere în sufletele celor ce o citesc. Eu zic să domnul Staciu a reușit în mare parte să facă asta. E vorba de sentimentul complex al iubirii, pe care poetul l-a atins”, a declarat dascălul.

Avem o meserie stresantă

La lansarea volumului de poezii, alături de agentul –poet au fost și colegii din Penitenciar.  „Am fost plăcut surprins să aflu că scrie poezii având în vedere mediul în care lucrăm și situațiile pe care le întâmpinăm prin aceast loc de muncă. Munca pe care o depunem noi, zi de zi,e grea, stresantă și solicitantă. Apreciez faptul că pe toată perioada serviciului și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu în mod exemplar și, în același timp, a urmat cursurile Facultății de Drept”, a declarat un coleg din cadrul Penitenciarului din Târgu Jiu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here