spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăInterviuriUn consilier din Schela, dezvăluiri despre bătaia de joc din banii publici!

    Un consilier din Schela, dezvăluiri despre bătaia de joc din banii publici!

    lupulescu-schelaNicolae Lupulescu, actual consilier independent al Consiliului Local Schela face dezvăluiri cu privire la banii care s-au cheltuit în ultimii ani în comună. Acesta susține că ani la rând, fondurile publice au fost irosite, iar investițiile din comună au fost realizate în bătaie de joc. Probleme serioase ar fi este sursa de alimentare cu apă, dar și drumul la care încă se lucrează. Alesul local susține că vrea să candideze pentru funcția de primar, alegând Partidul România Unită pentru lupta electorală din această vară. Lupulescu susține că la Schela este nevoie de o schimbare, iar aceasta poate fi adusă doar de PRU.

    Vrea o altfel de politică

    Reporter: Ce anume te-a determinat să alegi PRU?

    Nicolae Lupulescu: Am ales PRU deoarece îl cunosc de foarte mult timp pe președintele filialei Gorj a PRU, am încredere în dânsul și aș vrea ca împreună să aducem în Gorj un altfel de politică decât cea practicată de politicienii de până acum, al căror scop a fost și sărăcirea electoratului pentru ca acesta să fie cât mai ușor manipulabil și să reprezinte o mașinărie de vot ușor de controlat de cei care dețin puterea.

    Rep.: Ce crezi că îi lipsește Gorjului, în plan politic?

    N.L.: Gorjul și România au nevoie de un partid naționalist puternic, care să nu mai răspundă la comenzile venite din afară și care să sprijine atât capitalul, cât și întreprinzătorii autohtoni. Foarte multi fac greșeala de a considera naționalismul ca fiind extremist, dar eu cred ca în fiecare trebuie să existe o fărâmă de naționalism, dar depinde de fiecare cum știm să o folosim.

    Apă plină de noroi

    Rep.: Ce probleme întâlnim la Schela și cum credeți că se vor rezolva acestea?

    N.L.: Sunt gata să lupt pentru comuna mea, pentru oamenii mei. Acum 25 de ani, cine vorbea de şomaj în Schela, era luat peste picior. Astăzi, oamenii au rămas fără loc de muncă, am pierdut forţă de muncă calificată, au părăsit comuna foarte mulți tineri pentru a lucra în străinătate. Trebuie să punem accentul pe revenirea tinerilor și implicarea activă a acestora în viața comunității, dar cum să facem acest lucru dacă nu putem să oferim locuri de muncă. Mai mult, este foarte trist ca într-o comună de munte, apa să fie de o calitate execrabilă și atunci când plouă să fie tulbure și plină de noroi.

    Consilierul susține că apa este potabilă doar în acte

    Rep.: De ce există o astfel de problemă cu apa?

    N.L.: În toate satele comunei Schela există alimentări cu apa care, probabil în acte, este potabilă, ar trebui să fie dotate cu stații de tratare moderne, dar numai pe hârtie. Realitatea este cu totul alta și foarte tristă. Apa curge la robinet neagră și plină de frunze și broaște.

    Rep.: De-a lungul timpului au existat o serie de investiții. Cum s-a ajuns așa?

    N.L.: În luna iunie 2015, la bazinele care alimentează cu apă satele Sâmbotin și Gornăcel, s-au făcut lucrări de peste 3 miliarde și jumătate, iar în lunile iulie, august și septembrie nu a fost apă deloc deoarece la această alimentare cu apă nu există un lac pentru a putea face o acumulare de apă necesară în sezonul secetos, pur și simplu capătul unei țevi este băgat în apă și cât curge apa este și la alimentare, cât nu, nu mai este. Banii au fost irosiți, s-au făcut lucrări de mântuială, iar conducerea primăriei este vinovată.

    Rep.: Cum stăm în ceea ce privește investițiile în comuna Schela?

    N.L.: Foarte prost. Vă mai dau un exemplu din care reiese cât de slab stăm la acest capitol. Acum este în curs de execuție o investiție destul de importantă și anume asfaltarea a 5,3 kilometri de drum comunal din satul Gornăcel. Toata comunitatea a fost foarte multumită când s-a început lucrarea, dar când s-a văzut că sunt porțiuni în care asfaltul este atât de îngust încât nu pot trece 2 autoturisme unul pe lângă altul, șanțurile laterale sunt ca și inexistente, iar prețul este de peste 10 miliarde lei vechi/km. Asta mă face să mă întreb daca această investiție a fost făcută pentru comunitatea locală sau pentru a scoate un profit cât mai mare firma care o execută.

    Rep.: Care ar fi soluția pentru toate aceste probleme?

    N.L.: O administrare bună a banilor publici și realizarea unor investiții serioase și durabile, altfel aruncăm banii pe fereastră și oamenii suferă în continuare. Sper ca lucrurile să se schimbe din vara acestui an, de la algerile locale, iar oamenii să voteze oameni care vor să lupte pentru comună, nu pentru buzunarul altora.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: