Acasa / Interviuri / Cum şi-a început cariera muzicală un tânăr interpret gorjean! Află-i povestea inedită

Cum şi-a început cariera muzicală un tânăr interpret gorjean! Află-i povestea inedită

 

logofetescu 1S-a născut la Târgu-Jiu, în anul 1989, provenind dintr-o familie numeroasă și modestă, acesta având încă trei frați și o soră. Este vorba de interpretul de muzică populară Adelin Constantin Logofescu. Artistul şi-a descoperit pasiunea pentru muzică de la o vârstă fragedă, iar acum poate fi considerat noua stea din folclorul gorjenesc.

Reporter: Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru muzică? Ai vreun artist care te inspiră?

Adelin Constantin Logofetescu: Muzica populară este totul pentru mine, începuturile mele în muzica populară au început încă din Şcoala Generală, la Runcu, la vârsta de 9 ani, unde participam la toate serbările școlii, după care, la îndemnul doamnei învățătoare Maria Bădiţa, am început cursurile Școlii Populare de Arte Târgu-jiu, secția canto popular, având ca și profesori pe doamna Emilia Dragotoiu Nanu și Cristina Boian dar și în particular cu doamna prof. Aurora Trașcă (fost director al Școlii Populare de Artă Târgu-jiu). Ca și model în muzica populară am pe Maria Lătărețu și Maria Apostol.

Reporter: Când ai câştigat primii bani din muzică?logotescu 2

Adelin Constantin Logofetescu: Primii bani din muzică i-am câștigat la Festivalul Tineretului Godinești, unde am obținut premiul III la categoria soliști vocali și din acea remunerație, primul lucru pe care mi l-am cumpărat a fost o cămașă populară pe care am achiziționat-o de la Arta Casnică Tismana.

Reporter: Care este cel mai important premiu obţinut până acum?

Adelin Constantin Logofetescu: Cel mai iubit premiu și care m-a făcut cunoscut în muzica populară a fost premiul Special al Juriului „Maria Apostol”, în anul 2012.

Reporter: Ce dorești să transmiți iubitorilor de muzică populară atunci când te afli pe scenă?

Adelin Constantin Logofetescu: Prin cântecele și proiectele mele pe care le am în prezent vreau să aduc în fața oamenilor frumusețea locurilor, dar și dragostea față de frumos, eu fiind într-o zonă foarte frumoasă, Runcu, Cheile Sohodolului, județul Gorj.

logotescu 3Reporter: Ai vreun principiu după care te ghidezi în privinţa realizărilor profesionale?

Adelin Constantin Logofetescu: În general, pe principul realizărilor doresc să merg încet și sigur decât cu grabă și să iasă ceva ce nu are legătură cu folclorul autentic. Doresc să scot în fața publicului material de care să fiu mândru și care să reziste în timp, nu doar făcături care să reziste o perioadă și apoi omul să te uite.

Reporter: Ce obicei popular ţi-a rămas în suflet?

Adelin Constantin Logofetescu: Ca și obicei care mi-a rămas în suflet este obiceiul „Pițărăilor”, care îmi aduce aminte de copilărie cu mare plăcere, de sărbătorile de iarnă, unde ne întâlneam toți copiii pe ulița satului și mergeam la joacă.

Reporter: Un cuvânt care te definește …

Adelin Constantin Logofetescu: Sunt mai multe cuvinte care mă definesc, respectiv simplitatea, sinceritatea, respectul și bunul simț față de semenii noștri.

 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*