7.4 C
Târgu Jiu
joi, martie 4, 2021
Acasă Interviuri Rudi Bugă, liderul PRU Gorj: „Dacă votezi aceeași mizerie, cum să ceri...

Rudi Bugă, liderul PRU Gorj: „Dacă votezi aceeași mizerie, cum să ceri lucruri mai bune?”

rudi-bugaLiderul justițiarilor gorjeni, Rudi Bugă, realizează un bilanț al întâlnirii cu oamenii din județ, după jumătate de campanie electorală. Acesta susține că discuțiile pe care le-a avut cu gorjenii demonstrează că aceștia vor neapărat o schimbare, mai ales că în unele comune, deși suntem în anul 2016, nu există apă, canalizare sau asfalt. Bugă susține că oamenii trebuie să ia atitudine pe 5 iunie și să voteze pentru viitorul lor și al generațiilor următoare. Președintele PRU Gorj spune că nu poți vota aceeași mizerie, dar să te aștepți la lucruri mai bune.

Reporter: Sunteți în plină campanie electorală, cum vă primesc alegătorii acolo unde mergeți?

Rudi Bugă: Cu excepția câtorva localități unde mergem în weekend-ul următor, am ajuns în tot județul și continuăm să străbatem localitățile. Am mers să ne întâlnim cu oamenii peste tot în județ și ne bucură atitudinea acestora față de noi.

Reporter: Ați reușit să discutați cu oamenii. Ce probleme au aceștia, ce își doresc dacă o să ajungeți președinte al Consiliului Județean Gorj?

Rudi Bugă: Cel mai mult m-a bucurat primirea oamenilor pentru că, în afară de faptul că sunt foarte dezamăgiți, oamenii își doresc neapărat o schimbare. Diferența dintre noi și ceilalți competitori a fost că nu ne-am dus să le promitem locuri de muncă și alte lucruri care țin de promisiuni electorale. Noi ne-am dus la ei cu întrebări să vedem ce își doresc, cu ce idei vin, ce proiecte ar vrea să implementăm. Din acest punct de vedere am fost primiți cu căldură. Cea mai mare problemă o reprezintă lipsa locurilor de muncă, unde noi ne-am luat doar angajamentul că o să luptăm pentru păstrarea acelora care există. Oriunde ai merge în județ, cu o marjă mică de eroare, toate problemele sunt legate de CEO sau de petrol. Eu cred că ne-am făcut înțeleși în fața viitorilor alegători, iar efectul va fi cel așteptat. Dacă nu se va întâmpla așa ceva este problema dumnealor, ei sunt liberi să își aleagă viitorul. De 26 de ani se zbat în sărăcie, în mizerie. În anul 2016 să nu ai apă în fiecare localitate a județului, să nu ai asfalt, mi se pare ceva de neacceptat.

„Am devenit paradisul șomajului”

Reporter: Ce doriți să faceți din momentul în care o să ajungeți în Consiliul Județean Gorj?

Rudi Bugă: Vrem să ne ocupăm de infrastructură pentru a intra în rândul altor județe cu investitori, cu locuri de muncă create și fără șomaj. Noi am devenit paradisul șomajului. Chiar dacă figurăm cu puțini șomeri, acest lucru este cauzat de ieșirea din evidență a celor care au terminat ajutorul de șomaj, însă ei sunt în continuare fără un job. Dacă ar face cineva o statistică, ar vedea catastrofa care este în județul Gorj.

„Viitorul este în mâinile oamenilor, nu ale politicienilor”

Reporter: Unde consideră oamenii, din ce v-au spus, că s-a greșit în ultimii 26 de ani?

Rudi Bugă: Alegătorii dau vina pe cele două partide mari care au fost la putere, însă greșeala nu aparține partidelor mari care sunt și au fost la putere, greșeala este a oamenilor. Dacă ai votat și în primii patru ani lucrurile au devenit rele, apoi ai votat următorii patru ani și a fost și mai rău, de ce mai votezi aceeași mizerie? Dacă o să continui la fiecare ciclu de patru ani să votezi același partid, aceeași mizerie, cum să te aștepți la lucruri mai bune, cum să ceri ceva mai bun!? Așa va fi și în iunie, dacă vor vota aceași lucru vor avea de suportat încă 4 ani, 8 sau 12 fără locuri de muncă, gaze și așa mai departe.

Bugă vrea audit financiar pe ultimii 16 ani

Reporter: Ce considerați că este prioritar, dacă o să ajungeți președinte al Consiliului Județean Gorj?

Rudi Bugă: Primul lucru, dacă o să ajung la președinția Consiliului Județean, o să cer un audit financiar pe ultimii 16 ani. Din discuțiile pe care le-am purtat la București, cei mai mulți bani, la nivelul anilor 2013-2014, bani guvernamentali pentru că europeni nu s-au omorât să aducă, au intrat în județul Gorj. Acest lucru nu s-a văzut, iar banii au dispărut. Trebuie să vedem cu ce ne lasă Consiliul Județean în urmă pentru că există un contract pe următorii patru ani de 37 milioane de euro pentriu plombarea și întreținerea drumurilor, ori noi nu avem nici drumuri, ce să plombăm? De acești bani nu am putea să facem 100 sau 200 de kilometri de drum? Sunt localități în Gorj unde kilometrul de asfalt s-a făcut cu 100.000 de euro și localități unde s-a făcut cu 400.000 de euro. Apropo de investiții, am văzut oferta politică a unei persoane de a introduce în municipiul Târgu-Jiu autobuze supraetajate, descoperite. Cine are curaj să se urce la etaj în acel autobuz la gropile care sunt în Târgu-Jiu? Să îi pierdem pe traseu? Noi avem proiecte pe termen lung, avem specialiști în atragerea de fonduri europene, oameni care vor să schimbe ceva în acest județ, deci viitorul ne-ar aparține, totul depinde de oameni și modul în care vor vota.

Reporter: În momentul de față ce șanse credeți că aveți pentru obținerea acestei funcții?

Rudi Bugă: Când am intrat în această luptă nu m-am gândit niciodată la funcție. M-am gândit să ajungem cu oamenii noștri în funcțiile de consilieri ai Consiliului Județean Gorj pentru a ne putea impune proiectele. Dacă va fi să nu ajung președintele CJ, dar să ne putem impune proiectele pe care ni le dorim, nu o să fie niciun fel de problemă. Încă o dată spun că nu m-am înscris pentru a obține neapărat funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, importante sunt proiectele pe care le avem pentru acest județ.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente