spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesA înființat un club de arte marțiale la Târgu-Jiu! "Când munca întâlnește...

    A înființat un club de arte marțiale la Târgu-Jiu! „Când munca întâlnește pasiunea, apare și succesul”

    karate 4Practică arte marţiale de la vârsta de 14 ani, iar în prezent antrenează 30 de copii, pe care îi pregăteşte pentru competiţii naţionale, dar şi internaţionale. Ştefan Zbora, din Ţicleni, spune că şi-a împlinit visul odată cu înfiinţarea clubului de arte marţiale la care activează, iar faptul că face totul cu pasiune, îl face şi mai împlinit atât ca om, dar şi ca sportiv. Deşi nu este un sport atât de cunoscut, tânărul a participat la numeroase compeţii care i-au adus o serie de medalii, iar în prezent se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de la Timişoara.

    Reporter: De cât timp practici acest sport şi de ce ai ales karate?

    karate 1Ştefan Zbora: Am început să practic arte marţiale de la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 21 de ani visul de a împărtăşi experienţa mea copiilor a devenit realitate şi aşa a luat naştere C.S. BUDO KAN TG-JIU.

    R.: Care sunt cele mai importante premii obţinute de tine?

    Ş.Z.: Când munca întâlneşte pasiunea apare şi succesul: Locul 1 la Campionatul Naţional de la Timişoara şi Bucuresti, Locul 1 în Germania la Campionatul Mondial în 2011, Locul 1 individual şi Locul 1 echipe în Olanda 2015 la Campionatul Mondial.

    R.: Ce calități trebuie să aibă un antrenor de arte marțiale?

    karate 6Ş.Z.: Un antrenor de arte marţiale trebuie să fie comunicativ, să fie apropiat de elevi, dar în acelaşi timp exigent cu aceştia, să puna suflet şi să se implice profund în pregatirea fiecărui elev, să fie dinamic, să impună respect şi să fie un model pozitiv pentru cei pe care îi antrenează. Experienţele frumoase trebuie împărtăşite.

    R.: Care este următorul tău pas în cariera de antrenor?

    Ş.Z.: Îmi doresc în continuare să îi pregătesc pe copii, să participăm la competiţii şi să ocupăm cele mai înalte trepte ale podiumului. Încerc să îi ajut să devină oameni mai buni, iar la rândul lor să transmită şi altora din experienţa acumulată.

    karate 5R.: Cum decurg antrenamentele de la clubul de karate în care activezi?

    Ş.Z.: Antrenamentele în C.S BUDO KAN TG-JIU sunt antrenamente diversificate, de coordonare, disciplină şi autoapărare, iar în perioada de pregătire pentru campionate antrenamentele sunt mai intense şi gradul de dificultate creşte.

    “Mi-am dorit întotdeauana să mă autodepăşesc”

    karate 3Ştefan spune că nu s-a gândit niciodată să renunţe la acest sport, cu atât mai mult cu cât îl consideră un mod de viaţă, iar ambiţia şi munca l-au determinat să-şi atingă obiectivele. Acesta îi încurajează pe toți părinții să își trimită copiii la karate, un sport care are repercusiuni pozitive asupra tuturor laturilor personalității umane.

    R.: Ai avut vreun moment în care ai vrut să renunţi la karate?

    Ş.Z.: Atât ca sportiv, dar şi ca om nu mi-am dorit niciodată să renunţ şi întotdeauna mi-am dorit să mă autodepăşesc, să îmi trasez obiectivele pe care să le ating, să promovez sportul ca pe o competiţie dar şi ca pe un stil de viaţă.

    karate 2R.: Tu şi copiii pe care îi antrenezi vă pregătiţi pentru Campionatul Naţional de la Timişoara. Ce ne poţi spune despre acest eveniment?

    Ş.Z.: Pentru Campionatul Naţional care se va desfăşura la Timisoara, atât eu cât şi elevii avem un program intens de pregătire, personalizat fiecărui elev în funcţie de vârsta şi de gradul pe care îl deţine. La acest eveniment voi participa cu un număr de 20 de sportivi foarte bine pregătiţi fizic cât şi psihic pentru a ne atinge obiectivele.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: