Acasa / Interviuri / Târgujianul Andrei Bujor, vicecampion mondial la kickboxing

Târgujianul Andrei Bujor, vicecampion mondial la kickboxing

Andrei Bujor, unul dintre cei mai promițători luptători din țară, este originar din municipiul Târgu Jiu. La doar 18 ani, în 2016, acesta a devenit vicecampion mondial la profesioniști. Andrei Bujor ne-a dezvăluit câteva secrete care trebuie respectate de orice sportiv dornic de a excela în lumea sportului.

Reporter: Cum ai început să practici acest sport? De unde vine pasiunea pentru „KickBoxing”?

Andrei Bujor: KickBoxing-ul îl practic de mic copil. Avem 8 ani când am făcut primul antrenament și de atunci m-am îndrăgostit de acest sport. Mi-a plăcut foarte mult! Probabil de aceea îl practic și în prezent și încerc să obțin rezultate foarte bune. Primul meu antrenor a fost domnul Rosat Valentin. El mi-a pus bazele și m-a făcut să îndrăgesc această activitate. Ulterior, am început să mă antrenez cu Gabi Voicu, cel care îmi este alături și în prezent.

Reporter: Când ai participat prima dată la un concurs de lupte profesioniste? Cum a fost experiența?

Andrei Bujor: Primul meu meci a fost în anul 2010, când aveam 11 ani, la amatori, urmând ca în anul 2015 să lupt pentru prima dată la profesioniști cu Nikola Cimesa cel care luptă în unele din cele mai importante gale din lume ( Kunlun , W5 ). Precizez ca în acel meci am suferit o înfrângere, iar după aceea a urmat o serie de victorii.

Reporter: La ce club ești afiliat și cine îți este antrenor?

Andrei Bujor: În acest moment aparțin Clubului Dragon Târgu-Jiu unde sunt antrenat de Gabi Voicu , dar mai fac antrenamente și alături de Alin Boroghina la Milenium Fight Uricani și Doru Cosei la CoseiKombat Herculane.

Reporter: Cum arată o zi din viața ta? Câte antrenamente faci? Cum te alimentezi? La ce ai renunțat pentru sport?

Andrei Bujor: În fiecare dimineață mă trezesc la ora 8:00 și plec la antrenament la ora 8:30 unde mă antrenez timp de o oră și jumătate . Când vin de la primul antrenament mănânc , iar după aceea mă odihnesc pentru următorul antrenament care începe la ora 18:30 și se încheie la ora 20:00. De obicei, mănânc absolut orice! Cu două, trei săptămâni înainte de o luptă, încep să mănânc mai sănătos, iar în ultima săptămână evit pe cât posibil carbohidrații și alimentele care conțin zahăr în exces. Trei-patru litri de apă pe zi sunt, de asemenea, în program! Acest sport implică anumite sacrificii. În primul rând, timpul petrecut cu familia și prietenii mei este destul de limitat. De asemenea, dietele! Sunt foarte dificile înainte de lupte. Sunt din categoria „ușor de zis, greu de făcut”. Nu fumez, nu mai ies în cluburi și, bineînțeles, intervine oboseala zilnică și accidentările, care nu sunt puține.

Reporter: Care este trofeul tău de suflet și câte premii ai câștigat de-a lungul timpului?

Andrei Bujor: Cel mai important trofeu pentru mine reprezintă titlul de vicecampion mondial la profesioniști în anul 2016, meci care a fost cap de afiș al campionatului mondial de kickboxing desfășurat în Bari-Italia . Am luptat în aproximativ 100 de meciuri, din care am ieșit de 4 ori campion național , o dată vicecampion național și, bineințeles, titlul menționat mai sus.

Reporter: Pe cine admiri din lumea sportului?

Andrei Bujor: Idolul meu în lumea kickboxing-ului este Gokhan Saki deoarece mi se pare cel mai rapid luptător din circuit, având o tehnică aparte de lovituri de brațe și fiind neînfricat, făcând întotdeauna pasul înainte.

Reporter: Care sunt următoarele obiective pe plan profesional?

Andrei Bujor: Vreau să plec la un alt club din București , acolo unde o să fiu mai bine promovat.

Reporter: Cine ai vrea sa îți fie adversar în ring?

Andrei Bujor: Sunt deschis oricărei provocări, țin să precizez că nu am refuzat niciun adversar, oricât de greu ar fi fost.

Reporter: Ce sfat ai dori să le oferi celor care practică sportul în țara noastră?

Andrei Bujor: Niciodată nu trebuie să renunți oricât de greu ar fi eșecul!!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*