Un inginer de la CEO candidează la Primăria Bălești din partea PRU!

0
21

Lucrează de mai bine de două decenii și jumătate în cadrul Complexului Energetic Oltenia, iar acum a decis să candideze pentru funcția de primar al comunei Bălești. Cristinel Tița, de profesie inginer, este candidatul Partidului România Unită pentru Bălești. Acesta este și consilier independent, astfel că vrea să schimbe soarta comunei și să o dezvolte la standarde europene.

cristinel-tita-pru

Cristinel Tița a decis să intre în lupta electorală pentru obținerea unui mandat de primar în urma unor discuții în contradictoriu, la nivelul administrației locale, cu privire la planul de dezvoltare a comunei în următorii ani. Acesta dorește ca locul unde candidează să devină o comună europeană, unde canalizarea, apa și alte utilități să nu mai fie o problemă pentru cetățeni.

Reporter: De ce ați ales să candidați la Primăria comunei Bălești?

Cristinel Tița: Decizia a fost luată în urmă cu aproximativ trei luni. Am avut o mică dispută la nivel de administrație în ceea ce privește planurile care erau necesare pentru dezvoltarea comunei și am hotărât că este timpul să îmi depun candidatura pentru a putea pune în plicare ideile pe care le am și prin care doresc dezvoltarea comunei. Să vedem ce preferințe au alegătorii și dacă se vor alătura partidului nostru.

Reporter: De ce din partea PRU și nu a altui partid?

Cristinel Tița: Vreau să vă spun că am ales această organizație pentru că am considerat că obiectivele Partidului România Unită sunt cele care mă definesc, sunt un naționalist și sper să facem, pentru oamenii din comună, din județ, din România, lucruri mai bune, lucruri de care să ne mândrim și noi ca oameni, dar și cetățenii.

Reporter: Ce obiective aveți?

Cristinel Tița: Obiectivele sunt multe, însă principale, aș vrea să enumăr următoarele: pentru saltul Ceauru finalizarea canalizării care este începută din anul 2009, dar nu a mai fost terminată. Stadiul de realizare al acesteia este undeva la 34%. De asemenea, finalizarea alimentării cu apă în satele Cornești, Găvănești, Stolojani, Tălpășești și Rasova, începută tot în anul 2009 și nefinalizată. Prioritară este și asfaltarea drumului care merge la Rasova, realizat în proporție de 65%.

Reporter: De ce nu sunt finalizate aceste lucrări dacă au fost demarate în 2009?

Cristinel Tița: Aceste lucrări puteau fi terminate având în vedere că bani au fost, în schimb, urmărirea și derularea acestor contracte nu a fost cea normală. Spre exemplu, la alimentarea cu apă, în satele menționate, trebuia făcută în 45 de zile. Sunt șapte ani, iar această lucrare nu este finalizată. Și nu numai că nu este finalizată, dar de la 2, 4 milioane de lei cât trebuia să coste, s-a ajuns undeva la 3, 8 milioane.

Reporter: La ce capitol considerați că stă comuna cel mai rău?

Cristinel Tița: După cum vedeți, stăm rău la toate. Canalizare nu avem, apa în majoritatea satelor nu este introdusă, asfaltarea este făcută de mântuială cu 2 cm de asfalt pus peste piatră, în unele locuri a început să se degradeze. A fost făcută în campanie, a luat ochii oamenilor și cam astea sunt lucrările. Este o propagandă pe banii oamenilor, în defavoarea oamenilor, sunt cheltuiți bani care, până la urmă, se dovedește că sunt aruncați.

Candidatul Partidului România Unită la Primăria Bălești declară că în cei patru ani în care a fost consilier, a votat doar proiectele de hotărâre pe care le-a considerat în interesul cetățeanului.

Reporter: Pe ce doriți să vă bazați în campania electorală? Ce strategie o să abordați?

Cristinel Tița: O să încerc să conving oamenii că sunt capabil să fac ceva bun pentru această comună, sunt un om corect. Cei care mă cunosc, inclusiv cei din Consiliul Local, unde sunt consilier, știu că nu am acceptat niciun fel de compromis de-a lungul mandatului meu ca independent.

Reporter: De ce independent și nu alături de un partid?

Cristinel Tița: Am plecat la drum cu un partid, am ales să rămân independent pentru că modul în care se face politică în unele partide nu a fost pe placul meu, nu m-am regăsit în politica lor. Eu vreau o politică în beneficiul oamenilor.

Reporter: Ce șanse credeți că aveți?

Cristinel Tița: Oamenii sunt cei care vor decide. Ei aleg pe cine vor la conducere, de ei trebuie să ținem cont. Dacă vor considera că sunt cea mai bună opțiune, desigur, o să mă simt onorat și voi ține cont de alegerea lor încât să nu îi dezamăgesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here