Acasa / Monden / 150 mii lei pentru organizarea Festivalului „Maria Lătărețu”! Evenimentul are loc la Teatrul „Elvira Godeanu”
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

150 mii lei pentru organizarea Festivalului „Maria Lătărețu”! Evenimentul are loc la Teatrul „Elvira Godeanu”

Cea de a 24-a ediție a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” va debuta luni, la Târgu-Jiu, cu seara preselecțiilor, urmând concursul celor admiși în seara de marți și miercuri. Zeci de soliști vocali și instrumentali din întreaga țară participă anul acesta la festival. Nume celebre din folclorul românesc vor urca pe scenă și vor susține recitaluri în seara de gală: Olguța Berbec, Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu, Mariana Căpitănescu etc.

Festivalul „Maria Lătărețu” se adresează tuturor interpreților de cântec tradițional românesc. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu, Doina Gorjului, Școala Populară de Artă, CJCPCT Gorj, dar și Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Principalul finanțator este Doina Gorjului, în total fiind alocată suma de 150 mii lei pentru organizarea festivalului. Unele premii sunt oferite și de celelalte instituții. Ioana Lătărețu, nora celebrei și regretatei interprete, va acorda un premiu unui concurent. Festivalul „Maria Lătărețu” va debuta luni la Târgu Jiu, chiar în ziua în care se împlinesc 106 ani de la nașterea marii artiste. În cadrul spectacolului, zeci de artiști se vor duela pentru marele trofeu. Evenimentul va debuta cu o preselecție a celor mai talentați interpreți de muzică folclorică, urmând ca mai târziu, după desfășurarea concursului să fie stabiliți câștigătorii. Seara de gală va fi joi, când se vor anunța câștigătorii. „Anul acesta festivalul va avea loc la Teatru, intrarea va fi liberă. Ca o noutate este faptul că doamna Elise Stan nu a putut să vină. (…) Din juriu fac parte personalități ale lumii folclorului, oameni de cultură și oameni din media, profesori de muzică etc. Marți seara, Ansamblul Școlii Populare va susține un spectacol, miercuri seara va fi un recital susținut de Doina Gorjului, iar joi seara, după gala premiilor vor urca pe scenă Olguța Berbec, Mariana Ionescu Căpitănescu, Dumitru Zamfira-instrumentist, novăcean. Dânsul a cântat alături de Maria Lătărețu. Ion Ghițulescu, Gheorghe Roșoga vor cânta, dar și Andra Matei, Irina Birou, Luciana Ene, Georgel Nucă, Elena Ghițiu, Elena Popescu Lăzăroiu-prima câștigătoare a trofeulului festivalului de acum mai bine de 24 de ani”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*