Acasa / Monden / Adriana Popovici cântă precum o privighetoare! „Muzica este totul: iubire, tristețe, fericire!”

Adriana Popovici cântă precum o privighetoare! „Muzica este totul: iubire, tristețe, fericire!”

Adriana PopoviciEleva Adriana Popovici din Târgu-Jiu este pasionată de mică de muzica populară, moștenind talentul de la tatăl său, care activează tot în acest domeniu. Copila este elevă în clasa a VIII-a și vrea să urmeze studiile liceale tot la Colegiul Național „Spiru Haret”, visând să ajungă profesoară, dar și o interpretă cunoscută și apreciată de public.

Adriana PopoviciEra de câțiva anișori când a început să fredoneze prin casă melodiile pe care le auzea la televizor! Bunica sa a venit cu ideea de a o înscrie la cursuri de canto, iar acum frumoasa și talentata Adriana Popovici are în palmares numeroase premii la festivaluri. Tânăra interpretă de muzică populară are 14 ani și își dorește să își creeze singură un drum în viață, o carieră care să îi aducă împliniri. Spune că adoră muzica populară și că nu va renunța vreodată la acest drum, însă își mai dorește să urmeze și studiile superioare necesare pentru a deveni profesor. „Sunt din Târgu-Jiu și nu mai am frați. Cred că talentul la muzică și urechea muzicală le-am moștenit de la tata, căci activează tot în domeniul muzicii. Mama este casier. Părinții mei mă susțin din toate punctele de vedere. Pentru mine, familia reprezintă cel mai minunat lucru din lume. Învăț la CNSH și sunt în clasa a VIII-a și îmi doresc să urmez profilul pedagogic. Visez să ajung profesoară, dar mai am câțiva ani buni până atunci!”, a spus micuța Adriana Popovici.

Cinci ani de canto popular

Adriana PopoviciAdriana Popovici a urmat cinci ani de cursuri canto la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu și și-a dat repede seama că muzica va rămâne pasiunea sa de suflet! „Talentul meu muzical a fost descoperit de bunica mea, la vârsta de doar 5 ani. Fredonam încă de pe atunci unele melodii auzite la televizor așa că bunica s-a gândit că ar trebui să urmez niște cursuri. Mai am în familie persoane cu înclinații muzicale. Tatăl meu cântă la orgă, iar bunicii mei au avut de asemenea o pasiune pentru muzică, doar că nu au transformat-o într-o meserie. Într-un cuvânt, talentul muzical provine din partea tatălui. Am încercat să compun și versuri pentru melodiile mele, iar pe viitor chiar îmi doresc să îmi promovez ideile”, a povestit tânăra interpretă. De-a lungul celor cinci de la Școala Populară de Artă, Adriana Popovici i-a avut ca profesori coordonatori pe Teodora Pană și pe Liliana Ciochină Neoagă.

Adriana PopoviciFata a participat la festivaluri și concursuri și a obținut mai multe premii, printre care: Premiul Special „Nina Predescu” în cadrul concursului „Filofteia Lăcătușu”, Premiul Special al Casei de Cultură și Bibliotecii Rovinari în cadrul concursului „Domnica Trop”, Locul III la festivalul „Flori De Munte” de la Deva. „O ascult foarte des pe regretata Maria Lătărețu, iar pentru mine reprezintă cel mai minunat exemplu ca artist. Muzica, pentru mine, înseamnă tot: iubire, fericire, tristețe. Cu ajutorul ei îmi pot exprima cu ușurință toate sentimentele. Pe viitor îmi doresc să urmez Facultatea de Litere, iar în paralel să continui cu ceea ce mă definește cel mai bine, și anume muzica! Părinții mei m-au învățat mereu să muncesc pentru a ajunge unde îmi doresc și să nu uit niciodată de unde am plecat!”, a mai spus Adriana Popovici.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*