Alexandru Vizitiu, solistul care își dorește să devină polițist! „Gheorghe Roșoga este idolul meu!”

0
175

alexandru-vizitiu--rovinari-1Este un copil talentat, care a descoperit pasiunea pentru muzica populară în urmă cu mai bine de patru ani. Alexandru Vizitiu este din Rovinari și învață la Liceul Tehnologic Fărcășești, având rezultate foarte bune. Deși are doar 10 anișori, Ali, așa cum îl alintă cei dragi, spune că vrea să devină polițist și interpret de muzică populară, exact ca idolul său, Gheorghe Roșoga.

alex vizitiu 3Elevul Alexandru Vizitiu face cursuri de canto cu profesorul și interpreta de muzică populară Emilia Drăgotoiu-Nanu. A participat la multe festivaluri și concursuri, iar de la ultimul, la Severin, s-a întors cu premiul II. Astfel, la concursul internațional de muzică ușoară și muzică populară pentru copii „Cântecele copiilor” de la Drobeta Turnu-Severin, mai mulți elevi pregătiți de cunoscuta interpretă Emilia Drăgotoiu-Nanu au obținut importante premii. Alexandru Vizitiu a obținut premiul II la categoria de vârstă 8-10 ani. În vârstă de 10 ani, Alexandru Vizitiu are la activ numeroase participări la concursuri de folclor, de unde, de cele mai multe ori, s-a întors cu premii. De mai bine de patru ani și jumătate, Alexandru face cursuri de canto popular cu Emilia Drăgotoiu-Nanu, la Clubul Elevilor din Rovinari, fiind un copil talentat și ambițios. Pe scenă încă mai are emoții, dar promite să învețe să le depășească, mai ales pentru că își dorește să ajungă un cunoscut interpret de muzică populară! Idolul său este Gheorghe Roșoga și, la fel ca marele interpret, Alexandru Vizitiu vrea să ajungă atât polițist, cât și solist de muzică populară. De-a lungul anilor, Alexandru a participat la multe concursuri și festivaluri și a câștigat premii la: „Fii star în țara ta”- premiul II în 2016, „Sofia Drăghici”, Căpreni – premiu special în 2016, „Rapsodia munților”- premiul II tot anul trecut. Vara aceasta, elevul va mai participa la alte competiții, de unde speră să se întoarcă cu premii. „Alexandru este elev în clasa a IV-a la Liceul Tehnologic Roșia Jiu din comuna Fărcășești și învață foarte bine. Face canto popular de când avea cinci ani și jumătate și mereu a făcut cu doamna Nanu, care le este ca o mamă tuturor copiilor pe care îi învață. Deși este destul de mic, Ali își dorește să ajungă polițist și interpret cunoscut, la fel ca modelul său, Gheorghe Roșoga! Este un copil puțin mai timid, dar este ambițios și talentat și muncește foarte mult! Iubește muzica și portul popular. De sărbători, la Căpreni, la noi la țară, merge și la biserică și cântă alături de corul de acolo”, a spus Maria Vizitiu, mama micuțului talentat. Face parte dintr-o familie de oameni muncitori, modești, iar părinții săi fac tot posibilul ca celor doi copii-lui Alexandru și surorii sale mai mari-să nu le lipsească nimic.

Alți elevi, alte premii! Felicitări!

alex vizitiu si emilia dragotoiu nanuCea de a V-a ediție a concursului internațional de muzică ușoară și muzică populară pentru copii „Cântecele copiilor” a avut loc pe 3 iunie, la Drobeta Turnu-Severin. La această competiție au concurat mai mulți elevi talentați, care sunt pregătiți de interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu, majoritatea revenind acasă cu premii și diplome. Astfel, Alexandru Vizitiu, 10 ani, a obținut premiul II la categoria sa de vârstă, Cătălina Avramescu – premiul II, Ștefania Jianu – premiul III, Anelis Cârpici a primit mențiune. A mai participat și elevul Alexian Bană. Alexandru Vizitiu a mai participat și la festivalul „Flori de Munte” de la Vulcan, unde a primit diplomă de participare și unde rovinăreanca talentată Bianca Mitrică, tot elevă a Emiliei Drăgotoiu-Nanu, a obținut locul III.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here