Acasa / Monden / Elev al Colegiului „Spiru Haret”, premiat la festivaluri naționale și internaționale! Tânărul cântă la caval

Elev al Colegiului „Spiru Haret”, premiat la festivaluri naționale și internaționale! Tânărul cântă la caval

cavalNarcis Ilina, elev al Colegiului Național „Spiru Haret Târgu” Jiu, a obținut, de-a lungul timpului, mai multe premii la festivaluri județene, naționale și internaționale. Adolescentul cântă la caval, un instrument care nu prea mai este căutat de tânăra generație. Narcis Ilina a descoperit tainele cântatului la fluierul ciobănesc de aproape doi ani, fiind elevul profesorului doctor Ștefan Popescu, fostul director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

Instrumentistul studiază Matematică Informatică la Colegiul „Spiru Haret”, dar spune că reușește să îmbine armonios științele exacte cu muzica. Prima dată a descoperit cavalul pe internet, văzându-l chiar pe actualul său profesor cum cântă. „Văzându-l pe domnul profesor cântând la caval mi-a atras atenția foarte mult. Mi-a plăcut sunetul, modul în care se aude și datorită dumnealui am învățat să cânt și eu. Prima dată l-am văzut pe internet, apoi am venit aici și am văzut ce minunat este acest instrument. Mi s-a părut foarte greu la început, însă am avut îndrumător foarte bun și datorită domnului profesor am reușit să învăț. Da, sunt mulțumit. Sigur că întotdeauna se poate mai bune, dar cred că sunt pe drumul cel bun. Dorința mea este să evoluez astfel încât să ajung ca domnul profesor și chiar să ajung să predau acest instrument, poate, într-o bună zi”, a spus Narcis Ilina.

Munca și dăruirea lui Narcis Ilina și a profesorului Ștefan Popescu au fost răsplătite, iar adolescentul a câștigat numeroase premii până acum. „Am participat la concursuri și am luat premii de I, II, III. Spre exemplu, cele mai recente, la Slatina, la un festival național, am obținut premiul II și la Pitești, tot un festival internațional, am obținut locul III. Iar la cele județene am mai multe premii I. O să mai merg și la alte concursuri atunci când mi se ivește ocazia”, a mai spus Narcis Ilina.

Tânărul nu știe exact în ce domeniu va profesa în viitor, însă precizează că nu va renunța niciodată la pasiunea sa pentru caval. În județul Gorj, doar cinci tineri mai studiază muzica la acest instrument.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*