Acasa / Monden / Guvernul României va finanţa serialul românesc ”Las Fierbinți”

Guvernul României va finanţa serialul românesc ”Las Fierbinți”

Anul trecut postul de televiziune ProTV solicita Guvernului un ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți. Valoarea ajutorului cerut Guvernului: peste 1 milion de euro.

„Am aplicat pentru o finanțare privind sprijinirea industriei cinematografice, în baza Hotărârii Guvernului României nr. 421/13.06.2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 508/20.VI2018. Producțiile locale au reprezentat mereu o constantă în grilele noastre de programe, susținând astfel dezvoltarea acestei industrii. De 14 sezoane, milioane de români urmăresc aventurile personajelor din serialul de televiziune Las Fierbinți.

Apreciem că aplicația noastră corespunde în întregime criteriilor de eligibilitate prevăzute în această hotărâre de Guvern”, transmiteau reprezentanții ProTv.
Noua schemă de ajutor de stat pentru industria cinematografică permite finanţarea producţiilor de televiziune de genul serialelor şi al telenovelelor, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Comisia Naţională de Prognoza, transmite economica.net.

Prin modificările şi completările aduse Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice se urmăreşte descrierea clară a:

• scopului schemei de ajutor de stat definită la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi în filme şi seriale de televiziune, precum şi orice alte producţii audiovizuale astfel cum sunt definite în Convenţia Europeană asupra coproducţiilor cinematografice, inclusiv prin atragerea de producţii străine”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Noul proiect ce se află deja în dezbatere publică până pe 7 februarie, este privit ca o completare adusă altui program guvernamental propus în toamna anului trecut, prin care se urmărea finanțarea producțiilor cinematografice. De pe urma noilor modificări aplicate acestei Hotărâri de Guvern, vor beneficia atât producătorii de sitcomuri, telenovele, cât și ai mini-seriilor de televiziune. Bugetul mediu anual al schemei este de 233 milioane lei, reprezentând echivalentul a aproximativ 50 milioane euro. Obligaţia este ca solicitantul ajutorului de stat este ca minimum 20% din bugetul total al proiectului să se cheltuiască pe teritoriul României.

Un comentariu

  1. Pai de ce nu finanteaza postul din fonduri proprii, ca doar sunt milionari. Vor sa le dea guvernul bani ptr umor grosier, cu drojdieri, curve si imbecili in general, iar apoi Esca sa l injure pe Dragnea la ora de maxima audienta! Ce nerusinati!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*