Acasa / Monden / Ion Tudor, pasionat de artă. Modernizarea drumurilor bate pasul pe loc

Ion Tudor, pasionat de artă. Modernizarea drumurilor bate pasul pe loc

Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, se inspiră din artă pentru a moderniza drumurile pe care le are în administrare și care lasă mult de dorit. Acesta a fost prezent sâmbătă, 5 mai, la inaugurarea expoziției „Manifest“ de la Palatul Mogoșoaia din București, a artistului plastic târgujian Mihai Țopescu. La manifestarea artistică a fost prezentă și Daria Haidău, director al Liceului de Arte Târgu Jiu.

Apreciatul artist a oferit celor prezenţi o ghindă pentru ca aceasta să ajungă în pământ, iar peste ani stejarii crescuţi să reprezinte povestea „Manifestului”. În cadrul expoziţiei, desenul se îmbină cu sculptura şi materialele video, care prezintă tocmai manifestările artistice în culori din diferite locaţii. „Mihai Ţopescu provoacă materia picturală, o descompune în culorile spectrului solar, pentru a o transpune mai apoi pe scoarţa copacilor. (…) Surprinse sub forma cadrelor fotografice, în diferite scenografii, în faţa instituţiilor, a diferitelor peisaje traversate de anotimpuri, sculpturile-obiect-instalaţie devin purtătoare de mesaje estetice, sociale, politice etc. Asamblajele poartă marca scenografiei în care sunt amplasate, ele devin dispozitive de citire a lumii înconjurătoare. Amplasarea contextuală a obiectelor sculpturale, implicarea performativă a mai multor participanţi, acordă operei lui M. Ţopescu o dimensiune socială extrem de largă, situându-se foarte aproape de un Andrei Cădere sau Mihai Olos. Prin diversitatea materialelor în care este transpus, proiectul de land-art („Grădina Paradisului”) prilejuieşte o reconstituire fragmentară a pluralităţii unor situaţii sociale, politice, estetice. Spectatorul este invitat să acorde diferite chei de citire sculpturilor-obiect, asamblajelor şi instalaţiilor din expoziţia Manifest”, spune Raluca Băloiu, curator.

2 comentarii

  1. daca tot este un iubitor de arta de ce nu o face si cu drumurile judetene de care raspunde.este important marcajul dar ce facem cu gropile? le putem marca si pe ele? ce facem cu semnalizarea proasta a drumurilor,ca artist ,ar putea defrisa vegetatia care acopera unele indicatoare.defapt toate sunt niste idei proaste doar vorbim desprea arta de a fenta atributile de serviciu….

  2. Asa sunt toti sefii institutiilor deconcertate din judet , se pricep si fac de toate numai atributiunile de serviciu nu si le cunosc . Mameluci politruci pusi in functii de conducere pe baza de carnet de partid , spaga sau relatii sexuale.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*