Luiza Ghigeanu, studentă la Timișoara: „Fotografia este arta de a comunica pasiunea!”

1
186

luiza-3Luiza Ghigeanu este studentă la Facultatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, profilul Medicină Veterinară. Cât a fost elevă a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”, Luiza a fost membru al FotoClubului CNET. Tânăra în vârstă de 19 ani este pasionată de fotografie, și practică cu mare plăcere voluntariatul, căci își dorește să poată ajuta cât mai multe persoane.

Frumoasa târgujiancă a absolvit profilul Biochimie la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”. De când era elevă în clasa I-a, Luiza Ghigeanu a început să fie pasionată de fotografie. „Îmi plăcea foarte mult să fotografiez natura, mai ales florile. Încă păstrez prima poză pe care am realizat-o, este un potret al mamei mele. Iubesc să simt formele și culorile poveștii redate prin fotografiile mele. Îmi place foarte mult să fotografiez clădirile cu o simetrie perfectă, cât și chipul oamenilor care spun lucruri aparte. Am făcut cursuri de fotografie la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, în cadrul unui proiect național, West Summer University. Din clasa a IX-a am făcut parte din FotoClubul liceului, în cadrul căruia am descifrat pentru prima dată din tainele fotografiei: reguli de compoziție, tehnică și modul de lucru, abordarea subiectelor foto”, a spus luiza Ghigeanu. Îi place, ca prin fotografiile sale, să își exprime propriile trăiri, prin folosirea anumitor obiecte, prin expunerea stării vremii în fotografiile de peisaj. „Inspirația o găsesc în viața de zi cu zi. Sunt și oameni care îmi pot influența inspirația în primele secunde de când interacționăm, fie verbal sau doar cu o privire. Fotografia este arta de a comunica pasiunea și trebuie să fiți pasionați de subiectul pe care-l fotografiați”, a mai adăugat studenta.

luiza-2

Studentă în primul an la Timișoara. O nouă etapă

luiza-4În urmă cu puțin timp, Luiza a început cursurile la facultatea de Medicină Veterinară din Timișoara și nu prea mai are mult timp liber la dispoziție. În ciuda faptului că stă destul de prost la capitolul „ceasuri libere”, Luiza spune că pasiunea ei pentru fotografie este la fel de intensă! Mai nou, de câteva luni, a descoperit și că îi place teatrul și nu numai. „Daaaa, pasiunea pentru fotografie este intactă! Din păcate, o practic cu greu în ultima perioadă. De asemenea, nici pentru film și teatru, în ultimul timp, nu reușesc să fac atât cât aș vrea. Când o să termin cu lucrurile astea legate de începutul facultății, atunci o să încerc să fac din toate. Am făcut cursuri de film în clasa a XII-a, pe tot parcursul anului, iar pasiunea pentru teatru mi-am descoperit-o mai demult, dar de curând am fost în tabăra națională de teatru și film de la Drobeta Turnu Severin. Și pot spune că acolo am început să îmi doresc să fac din ce în ce mai mult teatru. Acum încerc să mă axez mai mult pe facultate, dar totodată nu uit de proiecte și de voluntariatul din Timișoara. Îmi caut organizații aici pentru voluntariat, trebuie să fac și practică la un cabinet veterinar”, a spus Luiza Ghigeanu. Voluntariatul înseamnă mult pentru Luiza, căci, spune ea, „majoritatea actelor de voluntariat le fac împreună cu persoane care văd lumea prin alți ochi, persoane cu suflet, iar faptul că prietenii apropiați nu mă susțin în practicarea acestei activități, mă motivează și mai mult, ambiția mea nu poate fi doborâtă prea ușor. Fac voluntariat în toate domeniile care se ivesc”.

luiza-ghigeanu-1luiza-7luiza-6

 
 
 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here