Acasa / Monden / Matilda Pascal Cojocărița și Școala Populară Târgu-Jiu, spectacol extraordinar la Teatrul „Elvira Godeanu”

Matilda Pascal Cojocărița și Școala Populară Târgu-Jiu, spectacol extraordinar la Teatrul „Elvira Godeanu”

Prima seară de concurs a Festivalului Național de Cântec Popular „Maria Lătărețu” a umplut sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu. Gorjenii au venit să aplaude și să încurajeze concurenții, dar și pentru a asculta muzică populară de calitate.

Regal folcloric

Pe scenă au urcat cei 15 concurenți, iar după acest moment a urmat un regal folcloric oferit de artiștii Școlii Popular de Artă din municipiul Târgu-Jiu și invitații lor de marcă: Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu! Pe scena teatrului au urcat zeci de elevi talentați ai SPA, tineri premiați de-a lungul anilor la numeroase festivaluri și concursuri de muzică populară, care au cucerit publicul de la primele acorduri. De organizarea și buna desfășurare a acestui grandios spectacol s-a ocupat profesoara Camelia Argint de la SPA Târgu-Jiu. Au fost alături la eveniment și artiști precum: Amelia Cârciu, Raluca Căpitănescu Ghișe, Mara Vătavu, Lilina Ciochină Neoagă, naiștul Ștefan Popescu și elevii săi, grupul Măriile Gorjului.

Un moment mult așteptat

Cel mai așteptat moment al serii de marți a fost recitalul Matildei Pascal Cojocărița și al instrumentistului Ștefan Cigu. „După evolutia celor 15 concurenți, am avut parte de un regal folcloric oferit de Ansamblul “Maria Lătărețu”, dirijor Argint Costi. Și-au dat concursul elevi și profesori ai Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, urmați de invitați de seamă: Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu. Miercuri seara, începând cu ora 19:00, sunteți așteptați la un spectacol extraordinar oferit de artiștii Ansamblului Profesionist Doina Gorjului și joi la seara de Gală”, a spus Alexandru Bratu, directorul SPA Târgu-Jiu!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*