O elevă a CT Motru scrie poezii! „Poeziile mele sunt inspirate de lumea ce mă înconjoară”

0
103

fata-motru-4Silvia Sultan este elevă la Colegiul Tehnic Motru, unde studiază la profilul Electric. În vara acestui an a participat la „Tabăra Meseriașilor”, programul finanțat de societatea OMV Petrom, unde a câștigat o bursă din partea companiei. Adolescenta este o fire sensibilă, scrie poezii și are talent muzical. De asemenea, îi place să deseneze.

fata-motru-1Silvia are 17 ani și este din Baia de Aramă. Este elevă la Colegiul Tehnic Motru: „Studiez la Colegiul Tehnic Motru, sunt în clasa a XI-a E, profilul ales, Electric, este și o pasiune. Încă de mică lucram cu tati în acest domeniu, îmi arăta diverse modalități de a lega un circuit și așa am început să iubesc electricitatea. Am crescut într-o familie cu cinci membri, mai am doi frați, dar în timp familia mea nu se mai înțelegea, așa că au decis să se despartă. Tata lucrează ca și electrician în apropiere de orașul Motru, iar mama mea pleacă în străinătate. (…)”, a spus Silvia Sultan. Profesorul Niculina Chițulescu este cea care a observat sensibilitatea fetei, dar și talentul său și a decis să o ajute să capete și mai multă încredere în ea și în forțele sale.

Scrie poezii

fata-motru-2Una dintre pasiunile Silviei Sultan este poezia. „Doamna Niculina a văzut în mine ce nu a văzut niciun profesor, o sensibilitate aparte. Doamna a aflat că scriu diverse poezii, așa că m-a rugat să aduc câteva la școală, să i le citesc și apoi m-a promovat. Poeziile mele sunt inspirate de lumea ce mă înconjoară. Până să ajung la liceu, scriam doar poezii triste, pentru că așa era în mare parte viața mea. A fost o perioadă în care nu am știut să comunic cu persoanele de lângă mine. În liceu am ajuns să îmi fac prieteni și să ies din acea perioadă tristă, am reușit să îmi transform viața. Acum am o viață fericită, în care visele chiar devin realitate, în care pot să fiu ceea ce vreau să fiu. (…) Prin poeziile scrise îmi făceam o viață mai frumoasă. Simțeam ce să scriu, îmi descarc gândurile pe foaie. Avea și are loc o conexiune ce nu poate fi explicată. Și vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor care au fost lângă mine și m-au sprijinit indiferent de ce alegere am făcut”, a declarat Silvia Sultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here