Reacția logodnicei lui Valentin Sanfira după valul de critici după ce s-a angajat în Ministerul Sănătății

0
1494

Codruța Filip, logodnica cunoscutului cântăreț Valentin Sanfira, a reacționat pe pagina sa de Facebook, după ce angajarea sa în cadrul Ministerului Sănătății a fost criticată. Tânăra, care se prezintă drept artist pe pagina sa de socializare, spune că a participat la un interviu, după ce a văzut un anunț pe Internet. Aceasta a fost angajată în postul de expert spitale regionale, conform deputatului USR Emanuel Ungureanu, care susține că aceasta nu a susținut concurs.

Codruța Filip spune că este calificată pentru a ocupa acest post, fiind absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași: „Sunt mii de femei frumoase în țara aceasta! Întrebarea mea este: toate sunt incompetente pentru că “arată bine?”

Am studiat ani de zile, ca să ajung acum să ocup în deplină LEGALITATE un post de CONSILIER DEBUTANT, pentru care nu este necesară EXPERIENȚĂ, ci sunt cerute doar studii în științe sociale (unde intră și DREPTUL) sau inginerești, nicidecum STUDII MEDICALE!!!. (…)

Am terminat studiile liceale cu BRIO (medii foarte mari), am diplomă de licență în DREPT, la o universitate de stat de prestigiu, cu studiile făcute la ZI, BUGET, la fel și diploma de disertație la care am obținut NOTA 10!!!! Toate acestea sunt mai mult decât suficiente pentru a ocupa un astfel de post!

DA, în timpul meu liber sunt și ARTIST. Poate alți colegi au alte hobby-uri, cum ar fi tenisul, voleiul etc. Ei bine, EU CÂNT! Pasiunea mea este MUZICA! Și deja se împlinesc 10 ani de când am o carieră artistică. Așadar, care este problema? Cu ce afectează acest lucru activitatea mea din cadrul Ministerului? Am urmat cursurile de canto ale “Palatului Copiilor” din IAȘI, am participat la numeroase concursuri naționale, internaționale, m-am implicat în numeroase proiecte, am fost PR-ul Asociației Studenților la Drept aproximativ 3 ani, am participat la multiple traininguri, am făcut internship la GUVERNUL ROMÂNIEI, unde am intrat după o selecție riguroasă printre primii 220 din 3600 de candidați, internship la Palatul Parlamentului, am obținut în anul 2014 diplomă de excelențã pentru “TINERI DE VALOARE AI IASIULUI”! AM MUNCIT PENTRU CEEA CE AM OBȚINUT! Mi se pare injust să discriminezi în așa fel o persoană care este de altfel, mai mult decât CALIFICATĂ pentru funcția pe care o are, doar pentru activitățile pe care le desfășoară în TIMPUL LIBER!“.

„M-am clasat pe prima poziție și am obținut un punctaj bun“

Codruța Filip a mai transmis că a participat la o evaluare și că s-a clasat pe primul loc și că nu s-a bazat pe altcineva pentru a se angaja: „Am fost evaluată și selectată CONFORM PROCEDURILOR pentru acest post! Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecție, unde m-am clasat pe prima poziție și am obținut un punctaj bun! Și pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând!

Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!

Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă etc“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here