Tânăra aceasta a adus la Târgu-Jiu o metodă revoluționară de epilare!

0
100

epilare zaharFemeile sunt mereu în căutarea unor metode care să le mențină cât mai frumoase, dar și sănătoase. Iar pentru că specialiștii în domeniul înfrumusețării țin pasul cu cerințele, în domeniul epilării au apărut tot felul de metode inovative, printre care și aceea cu zahăr. Elena Gurițoiu este primul specialist în domeniul cosmeticii care a ales să folosească cea mai dulce metodă de epilare, la propriu. Încă din anul 2013, tânăra a oferit clientelor sale metoda inovativă de a scăpa de părul nedorit, iar rezultatele sunt extraordinare. Un alt avantaj al acestui tip de epilare este că nu există risc de îmbolnăvire, așa cum se întâmplă la epilarea cu ceară.

Cea mai igienică metodă de epilare

Rep.: Care este diferența între epilarea cu ceară și cea realizată cu pastă de zahăr?

Elena Gurițoiu: Nu e doar una, ci sunt mai multe diferențe între epilarea cu ceară și cea cu pastă de zahăr: în primul rând este o metodă igienică, se lucrează cu mănuși, iar pasta nu se mai refolosește; pasta de zahăr este naturală, comestibilă chiar, e preparată din apă, zahăr și suc de lămâie; este hipoalergenică, zaharul în concentrație mare fiind un bun conservant, nu dezvoltă bacterii și nu lasă ca acestea să prolifereze; zaharul, spre deosebire de ceară nu aderă la celulele vii ale pielii pentru că acestea au umiditate proprie, zahărul fiind solubil în apă. El doar execută un ușor gomaj. În timpul epilării se efectuează și drenaj limfatic pentru că zahărul se masează în sensul invers creșterii firului de păr, adică în sensul circulației limfei, iar îndepărtarea lui se face în sensul creșterii părului. În felul acesta nu se modifica bulbul pilos, iar părul nu va mai crește subcutanat.

„Ne vom bucura de o epilare progresiv definitivă”

Un avantaj al epilării cu pastă de zahăr este și nivelul redus de durere, dar și faptul că firele nedorite vor fi mai rare de la o ședință la alta.

Rep.: Care sunt avantajele epilării cu pastă de zahăr?

elena guritoiu 2Elena Gurițoiu: Avantajele epilării cu pastă de zahăr sunt multiple! Fiind o metodă naturală, nu produce iritații, iar perioada de contraindicare pentru expunerea la soare, duş, saună, solar, este mult mai mică spre deosebire de epilarea cu ceară, în urma căreia clienta rămâne cu iritații, foliculită, iar țesutul se reface mult mai greu pentru că ceara se lipește de celulele vii, smulgând, o dată cu părul, și straturi superficiale de piele. Cu pasta de zahăr, părul se poate îndepărta chiar și la 1-2 mm, în faza anagenă, ceea ce înseamnă că ne vom bucura de o epilare progresiv definitivă. În timpul epilării, durerea este minimă, pentru că zaharul pătrunde în foliculul pilos, ușurând extragerea acestuia.

Rep.: De când utilizați această metodă inovativă?

Elena Gurițoiu: Utilizez și promovez această metodă încă din 2013, eu fiind cea care am adus-o în Târgu-Jiu, pentru că mi-am dorit să le ofer clientelor mele cele mai bune servicii.

Metodă mai scumpă, dar mai sănătoasă

Rep.: Costurile care sunt? Comparativ cu epilarea clasică, prin ceară?

Elena Gurițoiu: Costurile sunt într-adevăr mai mari pentru că pasta se aruncă după fiecare utilizare, iar eu am ales să folosesc produsele cele mai bune și implicit, cele mai scumpe. Ceara se schimbă foarte rar, se refolosește, iar costul ei e mai mic cu aproximativ 60% fața de cel al pastei de zahăr.

Rep.: Ne scapă epilatul cu pastă de zahăr de boli, în sensul că riscul de îmbolnăvire este mai mic?

Elena Gurițoiu: Fiind cea mai igienică metodă de epilare, pentru faptul că se lucrează cu mănuși și nu se mai refolosește, riscurile contaminării încrucișate sunt zero.

Rep.: Câteva sfaturi pentru femeile care se epilează folosind ceara?

elena guritoiu 1Elena Gurițoiu: În primul rând ar trebui să se gândească la sănătatea lor atunci când merg într-un cabinet de cosmetică pentru epilare cu ceară. Asta presupune să fie atente ca spatula și ceara cu care vor fi epilate să fie noi, cosmeticiana să-și spele mâinile înainte și după procesul de epilare și să folosească cearceaf din hârtie pentru pat, nou. Trebuie să aibă în vedere că ceara conține 90% colofoniu (sacâz), substanță pe al cărei ambalaj scrie că e interzis contactul cu pielea. Există bacterii care rezistă până la 300°, iar ceara nu va atinge niciodată această temperatură în timpul fierberii, ba și mai mult de atât, este un mediu prielnic pentru dezvoltarea și proliferarea bacteriilor.

Epilarea cu zahăr, recomandată femeilor însărcinate

Rep.: Femeile însărcinate se pot epila cu pastă de zahăr? Există restricții pentru anumite persoane?

Elena Gurițoiu: Da. Fiind o metoda naturală și nedureroasă, nu există riscul provocării contracțiilor ca în cazul epilării cu ceară. Zahărul nu intră în fluxul sangvin, deci se poate folosi și pentru diabetici și pe pielea cu capilare dilatate sau varice. Singura zona unde este interzisă aplicarea pastei de zahar, e interiorul urechii. Persoanelor care au făcut tratamente cu Retinol A sau cu Alfahidroxiacizi le este, de asemenea, interzisă epilarea cu pastă de zahăr.
Rep.: De unde a apărut această metodă, originea ei?

Elena Gurițoiu: Aceasta metoda datează încă din Egipul antic și a fost reluată în America de către Linda Kennedy, care a dezvoltat tehnica numită „body sugaring”, precum și o pastă de înaltă calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here