Un deputat gorjean a primit o carte despre strămoșul său

0
1264

Deputatul Mihai Weber a primit o carte despre strămoșul său Dincă Schileru, primul deputat țăran din Parlamentul României. Cartea este scrisă de istoricul Gheorghe Nichifor, care a prezentat toți descendenții lui Dincă Schileru. „Foaie verde foi de boj/ Cine-a fost o dată-n Gorj/ A fost Tudor și Magheru/ Și neica DINCĂ SCHILERU…”

Îi mulțumesc profesorului Gheorghe Nichifor pentru efortul de a ilustra, în noua sa carte, lucruri inedite, necunoscute publicului despre strămoșul meu de care sunt foarte mândru, Dincă Schileru.

Ca urmaș al unuia dintre cei mai longevivi parlamentari din România, sunt mândru că îi pot continua munca, că pot fi în slujba gorjenilor pentru a contribui la efortul comun de a pune bazele unei societăți mai bune și prospere“, a postat Mihai Weber pe pagina lui de Facebook.

Descendent după mamă

Istoricul Gheorghe Nichifor spune că Weber este descendent după mamă a lui Dincă Schileru: „Este descendent după mamă. Sunt numeroși descendenți. Unul dintre nepoții lui este celebrul istoric Nicolaescu Plopșor. Una dintre fetele lui Dincă Schileru s-a căsătorit cu un mare proprietar de terenuri din Dolj. Un alt băiat al lui Dincă Schileru a fost senator de Gorj și a murit în anul 1925, la o vârstă fragedă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here