MAE – atenţionare de călătorie: Virusurile poliomielitei, răspândite în mai multe ţări

0
9

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români asupra faptului că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că problema răspândirii internaţionale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc şi o Urgenţă de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională.

mae

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, OMS a emis o recomandare de vaccinare (cel puţin pentru următoarele 12 luni) cu o doză de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria şi Ucraina. MAE le recomandă cetăţenilor români să se informeze asupra atenţionărilor emise de instituţiile medicale autorizate din aceste state. „Vaccinarea se va face cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau pentru cazuri de urgenţă chiar înaintea plecării. Vaccinarea va fi consemnată pe un format tip al OMS ‘Certificat de vaccinare sau profilaxie’ (carnetul galben), specificat în Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar Internaţional 2005, care poate fi accesat la adresa dedicată de internet http://www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va însoţi documentele de călătorie”, se arată în comunicatul MAE.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here