spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNationalCum funcționează un robot cu braț mecanic?

    Cum funcționează un robot cu braț mecanic?

    Începând cu secolul al XX-lea, anumite sarcini din sectorul industrial un început să fie preluate de roboți. Aceștia au fost special creați pentru a realiza cu desăvârșire munca grea, în mod repetitiv, diminuând semnificativ sarcinile solicitante din punct de vedere fizic, activitățile care puneau angajații în pericol sau care puteau deveni extrem de plictisitoare datorită repetării la nesfârșit a aceluiași procedeu zi de zi la locul de muncă.

    Care este cel mai utilizat tip de robot industrial și cum funcționează?

    Cel mai frecvent întâlnit si mai folosit în toată lumea tip de robot industrial este robotul cu braț mecanic. Acesta este în mod normal alcătuit din șapte segmente, legate între ele prin 6 încheieturi. Calculatorul care se află în spatele întregului proces are capacitatea de a controla fiecare dintre aceste încheieturi cu un grad de precizie impresionant. Acuratețea care caracterizează acești roboți industriali este justificată de motoarele speciale pe baza cărora funcționează.

    Pentru a asigura manevrarea exclusivă a piesei potrivite sau a cantității optime, aceștia sunt dotați cu senzori. Deci, probabilitatea de eroare este redusă semnificativ, prin comparație cu munca realizata de oameni. Robotul nu scapă obiectele pe care le manipulează și nu afectează starea lor. Tot prin acești senzori, întreaga activitate a robotului este monitorizată și înregistrată de computerul responsabil de programarea sa.

    Din ce este realizat un braț mecanic?

    Acesta este realizat conform structurii brațului uman. Încheieturile acestuia sunt menite să simuleze articulațiile umane situate la umeri, coate și încheietura mâinii. De obicei, cea care simulează umărul se află pe o bază fixa, nu pe un corp robotic, dacă acesta nu este necesar. Datorită acestei structuri, brațul mecanic are un grad de mobilitate aproape la fel de ridicat precum brațul uman.

    Practic, acești roboți sunt concepuți pentru a îndeplini aceeași sarcină din nou și din nou. În funcție de activitatea care trebuie realizata aceștia trebuie programați într-un anumit mod. Spre exemplu, un robot de paletizare se ocupă exclusiv de acest pas și trebuie „învațat” cum să îl realizeze. La început, cel care dorește să îl programeze ghidează brațul mecanic prin intermediul computerului. Robotul industrial reține toți acești pași, respectând cu strictețe ordinea, și este capabil după să realizeze aceeași activitate de unul singur. Aceasta este repetată de câte ori este nevoie la același nivel din punct de vedere calitativ. De asemnea, timpul necesar se menține constant.

    În ce condiții pot lucra astfel de roboți și de ce sunt eficienți?

    Majoritatea roboților cu brațe mecanice nu lucrează individual, ci ca parte integrată a unui sistem de roboți industriali. Aceștia își păstrează locul și sarcina, fără a afecta sau a se intersecta cu activitatea celorlalți. Astfel de sisteme sunt folosite atât în liniile de asamblare a autovehiculelor de toate tipurile sau chiar îl industria computerelor, care impune un grad fenomenal de precizie.

    Utilizarea a astfel de sisteme este în prezent accesibilă tuturor tipurilor de întreprinderi și reprezintă oricând o alternativă mai bună decât munca manuală, care poate implica riscuri pentru cel care o desfășoară și pentru companie, o eficacitate și precizie mai reduse și un timp de realizare mult mai extins. De aceea, roboții industriali reprezintă o alternativă eficientă în dezvoltarea oricărei afaceri!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: