14 C
Târgu Jiu
joi, mai 28, 2020
Acasă National Dăncilă: Legea salarizării nu este problematică, cele patru elemente care au stat...

Dăncilă: Legea salarizării nu este problematică, cele patru elemente care au stat la baza sa au fost îndeplinite

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu consideră că Legea salarizării este problematică şi a afirmat că îndeplineşte elementele care au stat la baza elaborării actului normativ.

„Eu consider că cele patru elemente care au stat la baza Legii salarizării au fost îndeplinite. Şi aici mă refer pentru muncă egală – plată egală. Şi cred că ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei, acelaşi consilier, cu aceeaşi muncă, avea 4.000 de lei. Deci, este normal, e un principiu european ca la muncă egală să avem plată egală. Al doilea: să ne gândim la ramuri strategice, la domenii strategice precum sănătatea şi educaţia şi acolo să avem o creştere salarială, la creşterea diferenţei de la 1 la 15 la 1 la 12, între cel mai mare şi cel mai mic salariu. Şi, de asemenea, un principiu foarte corect: sustenabilitatea. Tot ce este prevăzut în Legea salarizării să putem să susţinem financiar. Au existat unele probleme, aşa cum aţi văzut, încă din prima şedinţă de guvern au existat ordonanţe care să regleze acolo unde s-au produs, aşa, să zicem, defecţiuni. Şi vor urma, vom avea în următoarea şedinţă încă o ordonanţă de urgenţă, să reglăm pentru mămici, pentru concediile medicale, unde avem deficienţele, le vom regla”, a declarat Viorica Dăncilă, după Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor.

Premierul a adăugat, referindu-se la situaţia salariilor din învăţământ, că a vorbit cu ministrul Educaţiei.

„Sumele pentru salarii au fost trimise de pe 31 ianuarie către teritoriu. 90% dintre plata salariilor a fost făcută, 10% a întârziat un pic, pentru că a trebuit să ia în considerare ordonanţa 3, care prevedea acel part-time care trebuia plătit într-un anumit mod”, a completat Dăncilă.

Referitor la protestele anunţate de sindicatele din educaţie pentru această săptămână, premierul a spus: „Trebuie să vedem ce solicită, ce este real din ceea ce solicită. Eu sunt un om al dialogului, am să văd care sunt problemele”.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va picheta Ministerul Muncii miercuri şi joi, timp de două ore, pe fondul nemulţumirilor angajaţilor din sector, legate de pierderea unor sume importante din venit după aplicarea noii legislaţii a salarizării bugetarilor.

Potrivit unui comunicat al FSLI, remis luni AGERPRES, acţiunile de pichetare vor avea loc miercuri între orele 13:00 şi 15:00 şi joi între orele 10:00 şi 14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Stimulent de risc social pentru angajații DGASPC Gorj

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de...

Managerul SJU Târgu Jiu s-a vindecat. Vienescu: ”au fost momente grele în perioada de internare”

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost externat. Dumitru Vienescu a ajuns deja acasă după ce a beneficiat de tratament antiCOVID...

A fugit din spital. Era internat la psihiatrie

Un cadru medical din Secția Psihiatrie din Tg-Jiu a dat alarma aseara după ce a sesizat dispariția unui bărbat de 41 ani. Polițiștii au...

Localnicii din Jupânești care au hărțuit ursul, cercetați penal pentru braconaj

Localnicii din comuna Pojogeni care au hăituit cu ajutorul câinilor un urs rătăcit sunt cercetați de poliție pentru comiterea infracțiunii de braconaj. „Ca urmare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini