Emisiunea de mărci poştale „100 ani de la Unirea Basarabiei cu România” – lansată la Parlament

0
12

Emisiunea de mărci poştale „100 ani de la Unirea Basarabiei cu România” va fi lansată marţi, la Parlament, în cadrul şedinţei comune solemne pentru celebrarea Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis AGERPRES, pe timbrele emisiunii sunt ilustrate trei personalităţi care au mijlocit înfăptuirea acestui ideal naţional.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei este reprodus portretul lui Alexandru Marghiloman, prim-ministru al României în martie 1918, în timp ce portretul lui Ion Inculeţ, preşedinte al Sfatului Ţării de la Chişinău, este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 8 lei.

Timbrul coliţei dantelate a emisiunii de mărci poştale, cu valoarea nominală de 16 lei, este ilustrat cu portretul lui Pantelimon Halippa, luptător pentru drepturile românilor din Imperiul Ţarist.

Emisiunea, care va fi disponibilă începând de marţi, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/, este completată de un plic prima zi, iar ca formă de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă şi coliţa dantelată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here