Estimare: până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus

0
77

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, estimează că, până la 1 iunie, România va ajunge la 10.000 de cazuri de coronavirus, iar odată cu a doua jumătate a lunii mai se aşteaptă la o scădere progresivă a numărului de cazuri noi. ”Este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, spune Ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după  1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3.

De asemenea, conform unui scenariu matematic prezentat duminică la același post de televiziune, epidemia de coronavirus ar putea fi învinsă până pe 1 iulie și vor fi peste 3.000 de decese.

Sâmbătă, 4 aprilie 2020, România înregistra 3.613 de cazuri de coronavirus şi 146 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here