spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăNationalGrafic Domina Imobiliare: Cum a arătat piața imobiliară din județul Gorj în...

    Grafic Domina Imobiliare: Cum a arătat piața imobiliară din județul Gorj în 2022?

    Târgu Jiu, februarie 2023: Domina Imobiliare, agenția cu cel mai mare portofoliu de oferte din județul Gorj, lansează graficul anual ce indică interesul gorjenilor pentru investiții și tranzacții imobiliare.

    2022 – Anul în care Domina Imobiliare a devenit prima agenție imobiliară care a introdus 0% Comision

    Pentru a impulsiona închiderea tranzacțiilor imobiliare și pentru a susține proprii clienți, Domina Imobiliare a devenit în 2022 prima agenție din județul Gorj care a introdus 0% Comision pentru cumpărătorii și chiriașii care au optat pentru o ofertă din portofoliul agenției.

    “Comisionul 0% a fost privit ca un avantaj competitiv pentru toate tipologiile de clienți alături de care am lucrat la Domina Imobiliare. Dincolo de beneficiile evidente oferite cumpărătorilor și chiriașilor, vânzătorii au simțit că eforturile agenției noastre de a susține tranzacțiile eficiente au un impact puternic în luarea deciziilor finale. Mai mult decât atât, prin campaniile de promovare asociate acestui avantaj, am reușit să le oferim tuturor partenerilor noștri și ofertelor lor expunere suplimentară, păstrându-ne poziția de lider de piață, dată de numărul de proprietăți operate prin platforma www.domina.ro”, Ruben Drăghici, General Manager Domina Imobiliare.  

    În 2022, baza de date de potențiali clienți (leads) a agenției a crescut cu 11.6% comparativ cu anul anterior, aceasta fiind o validare a interesului pentru ofertele din portofoliul Domina Imobiliare, cât și pentru gama de servicii complete de asistență, consiliere și intermediere în Real Estate.

    Topul proprietăților tranzacționate în 2022

    Anul 2022 a însemnat pentru piața imobiliară locală o perioadă de așezare post-pandemie și repoziționarea ofertelor din punct de vedere comercial. Conform datelor agenției Domina Imobiliare, segmentul închirierilor a rămas constant în 2022, comparativ cu anul anterior, singurele diferențe fiind date de celelalte tipuri de tranzacții. Astfel, în 2022, în topul intereselor gorjenilor s-au aflat achizițiile de apartamente noi (46.4%), fiind urmate de apartamente vechi (20%), de terenuri (15.2%), de garsoniere (9.6%) și de case (8.8%).

    Apartamentele cu 2 camere sunt preferate de gorjeni (atât pentru cumpărare, cât și pentru închiriere), fie că ofertele sunt în blocuri vechi, fie că aparțin ansamblurilor rezidențiale noi. Comparativ cu anul anterior, în 2022 s-a înregistrat o creștere a interesului pentru apartamentele cu 4 camere (de 2.5 ori mai multe achiziții).

    De asemenea, apetitul pentru investiții în terenuri rămâne o prioritate constantă pentru gorjeni.

    Top activități de tranzacționare

    Ca o menținere a trendurilor din anul anterior, în 2022 vânzările au reprezentat vârful topului activităților de tranzacționare cu 54.3% din totalul operațiunilor efectuate prin agenția Domina Imobiliare.

    Cea mai rapidă tranzacție

    Performanța semnării unui contract de închiriere în doar 24 de ore de la vizionare a fost atinsă de echipa de agenți Domina Imobiliare și în 2022, un record stabilit încă din anul anterior.

    În medie, conversiile înregistrate prin Domina Imobiliare indică un procent de 22.7, aceasta fiind rata semnării contractelor post vizionări.

    Cea mai spațioasă clădire

    În 2022, portofoliul Domina Imobiliare s-a îmbogățit cu una dintre cele mai impresionante spații de tip comercial din județul Gorj, o clădire multifuncțională, cu o suprafață totală de 1.878 metri pătrați, poziționată ultracentral în Târgu Jiu, în apropierea tuturor punctelor de interes ale municipiului.

    Distribuția interesului manifestat pentru tipuri de proprietăți, conform www.domina.ro

    În anul 2022, site-ul de anunțuri imobiliare locale www.domina.ro a fost accesat de peste 150.000 de vizitatori unici, ce au stat în medie aproximativ 2 minute pentru a parcurge peste 625.000 de pagini ale platformei. Conform statisticilor web, proprietățile care au generat interes au fost: apartamente de vânzare, case/vile de vânzare, terenuri de vânzare, apartamente de închiriat.

    “Încă din 2017, am pariat pe digitalizare și am investit în tehnologii software care să ne permită să putem avea acces la date exacte cu privire la costurile de achiziție ale clienților, durata medie a tranzacțiilor în funcție de tipul de proprietate vizat, numărul mediu de vizionări per proprietate, număr mediu de apeluri pe zi, sezonalitate, dinamica prețurilor. În contextul unor perioade marcate de incertitudine, este esențial ca orice agent imobiliar să poată evalua, anticipa și proiecta scenarii sau proceduri care să faciliteze îndeplinirea obiectivelor clienților”, Ruben Drăghici.

    Despre Domina Imobiliare

    Cu o experiență de peste 15 ani în piața imobiliară din județul Gorj, Domina Imobiliare este agenția ce oferă servicii integrate de intermediere imobiliară (vânzări, cumpărări, închirieri de garsoniere, apartamente, case/vile, terenuri, spații comerciale, depozite). Cu o echipă de 10 consultanți imobiliari specializați în toate ariile dedicate și complementare tranzacționării de profil, Domina reușește să rămână cea mai dinamică și reprezentativă entitate locală din industrie, având un portofoliu substanțial de oferte active în fiecare zi.

    Contact
    Website: www.domina.ro
    E-mail: contact@domina.ro
    Telefon: 0737 800 000

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: