spot_img
10.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNationalGuvernul a discutat o notă referitoare la strategia programului "Prima casă" pentru...

    Guvernul a discutat o notă referitoare la strategia programului „Prima casă” pentru perioada 2017 – 2021

    prima-casaGuvernul a discutat în şedinţa de miercuri o Notă de informare a Ministerului de Finanţe privind strategia programului „Prima casă” pentru perioada 2017 – 2021, strategia în sine urmând să fie adoptată într-o şedinţă ulterioară a Executivului.

    În document se arată că Ministerul Finanţelor Publice are în vedere un plafon anual de garanţii în cadrul programului de aproximativ 2 miliarde lei pentru primii doi ani acoperiţi de strategie (2017 – 2018) şi de 1,5 miliarde lei pentru ultimii 3 ani (2019 – 2021).

    Potrivit documentului, obiectivul principal al programului rămâne facilitarea accesului populaţiei la contractarea de credite pentru achiziţia de imobile pentru locuinţă şi menţinându-se caracterul social, naţional şi economic al programului, prin nediscriminarea pe criterii de vârstă, venit sau mediul de provenienţă al creditorului în accesarea programului „Prima casă” de către persoanele fizice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

    „Procentul de garantare a creditului de către stat va fi corelat cu vechimea şi rezistenţa imobilului, diferenţiindu-se în funcţie de vechimea imobilului achiziţionat şi/ sau a calităţii acestuia, urmare consolidării măsurată prin rezistenţa la seisme (rezistenţa clădirii urmare consolidării). Astfel, pentru creditele contractate pentru imobile cu destinaţia de locuinţă mai noi de 5 ani sau consolidate în ultimii 5 ani faţă de data acordării creditului, procentul de garantare de către stat se păstrează la nivelul de 50%, în timp ce pentru celelalte credite procentul de garantare de către stat va fi la nivelul de 40%”, se arată în document.

    Totodată, se propune menţinerea condiţiei conform căreia toate locuinţele care se achiziţionează în cadrul programului trebuie să se încadreze în una dintre clasele A, B sau C de eficienţă energetică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: