Iohannis: Aştept din partea Ministerului Sănătăţii o analiză şi un plan clar de măsuri urgente

0
15

klaus-iohannisPreşedintele Klaus Iohannis afirmă că soluţiile parţiale se dovedesc ineficiente la problemele majore existente în sistemul sanitar şi solicită Ministerului Sănătăţii o analiză exactă şi un plan clar de măsuri urgente.

„Crizele repetate din sistemul sanitar dovedesc încă o dată ineficacitatea unor soluţii parţiale la problemele majore existente şi impun intervenţia fermă din partea celor responsabili. Aştept din partea Ministerului Sănătăţii o analiză exactă şi un plan clar de măsuri de urgenţă în acest caz cu privire la situaţia din domeniul sănătăţii, ca urmare a publicării listei cu spitalele în care au fost depistate probleme cu dezinfectanţii”, a scris Iohannis, vineri, pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General, a făcut vineri publică lista cu cele 50 de unităţi medicale din ţară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanţilor. Astfel, au fost depistate probe neconforme în nouă spitale din Capitală şi în 41 de spitale din 22 de judeţe din ţară.

MS a precizat că, pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, şi anume suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here