Milioane de pachete de drojdie vândute în doar o săptămână. Producător: noi nu am majorat prețul

0
79

 

Singurul producător de drojdie proaspătă din România a livrat către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspată) în săptămâna 9-15 martie, iar pentru săptămâna 16-22 martie comenzile s-au dublat.

În mod normal, fabrica de drojdie Pakmaya livrează săptămânal la nivel național, către magazine, 650.000 de pachete de drojdie proaspată sau uscată, de diferite gramaje. De la declanșarea stării de urgență în Italia și creșterea numarului de cazuri de coronavirus din Romania, cererea de drojdie s-a triplat.

Scumpirea exagerată a drojdiei reprezintă „strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”, a transmis marți fabrica de drojdie din România, unitate care a asigurat că lucrează la turație maximă. Unul din primele produse care a dispărut de pe rafturi în debutul epidemiei de coronavirus a fost drojdia, românii luând cu asalt marile lanțuri de magazine.

„Fabrica de drojdie Rompak Pașcani nu a majorat prețul diferitelor sortimente de drojdie fabricate și lucrează la capacitate maximă, pentru a se asigura că drojdia ajunge pe rafturile tuturor magazinelor din țară. În ultima săptămână, au fost semnalate numeroase situații când produsele de larg consum din magazine au ajuns la rafturi cu prețuri mai mari decât la începutul declanșării epidemiei cu noul coronavirus. Scumpirea exagerată a acestor produse, printre care se numără și drojdia de consum casnic, se face independent de producător, acesta din urmă recomandând magazinelor să păstreze prețul la raft”, se arată într-un comunicat, citat de Știri pe Surse.

De la declanșarea epidemiei cu noul coronavirus, fabrica de la Pașcani, singura din România care produce drojdie de panificație, a produs și livrat magazinelor și unităților de panificație din întreaga țară cantități record de drojdie proaspătă și uscată. “Perioada de instabilitate la nivel mondial se reflectă cu siguranță și asupra costurilor noastre. În aceste momente, facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura continuitatea activității, fără să ținem cont de aceste majorări. Prețurile noastre nu au suferit majorări în această perioadă și ne vom strădui să menținem această situație cât mai mult posibil. Scumpirile care pot fi observate în anumite magazine sunt strict rezultatul acțiunilor speculative ale unor comercianți”, afirmă Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România.

Potrivit sursei citate, pentru consumatorul casnic comenzile din luna martie 2020 au fost de 3 ori mai mari față de luna februarie 2020 sau martie 2019. Situația pare să continue în același ritm, comenzile pentru începutul lunii aprilie fiind, de asemenea, cu mult peste o perioadă normală.

“Fabrica noastră produce, în acest moment, drojdie proaspătă la capacitate maximă. Oricât de mult ne-am dori să mărim această producție, există o limită maximă impusă de echipamentele tehnice din fabrică, structura de personal etc. Prin natura activității noastre, în zona de producție se lucrează în mod normal 24h/24h, 7 zile din 7. (…) Vom depăși cu bine această perioadă, dar numai dacă vom consuma responsabil cu toții”, mai spune Cristina Hanganu.

Pe lângă producția de drojdie necesară consumatorului casnic, fabrica asigură și cantitatea necesară de drojdie și pentru segmentul profesional. Pakmaya asigură peste 50% din necesarul de drojdie pentru fabricile de pâine, patiseriile și cofetăriile din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here