17.6 C
Târgu Jiu
luni, mai 25, 2020
Acasă National Ministrul Apărării vrea să modifice statutul militarilor

Ministrul Apărării vrea să modifice statutul militarilor

Statutul cadrelor militare va fi modificat în perioada imediat următoare în Parlament, a anunţat joi, la Focşani, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, proiectul de lege a fost deja depus în Parlament, scopul său fiind acela de a „face viaţa militarului cât mai bună”.

„Nu facem altceva decât să încercăm să facem viaţa militarului român cât mai bună şi să avem un militar motivat din toate punctele de vedere, pentru că numai în felul acesta putem spune că noi, ca oameni politici, ne-am făcut datoria faţă de cei care merg, la un moment dat, să îndeplinească misiuni, aşa cum a fost cazul militarilor focşăneni”, a afirmat Fifor.

El a precizat că „este momentul ca Armata Română să primească tot respectul atât din partea instituţiilor statului, cât şi a cetăţenilor”.

„Faptul că suntem în al doilea an în care Guvernul României alocă 2% din PIB pentru Armata Română arată implicarea responsabilă a Guvernului social-democrat în tot ceea ce presupune dotarea, înzestrarea, încadrarea pentru Armata Română. Lucrul acesta va continua. Avem un program pentru zece ani de aici înainte”, a adăugat Mihai Fifor.

Declaraţiile au fost făcute la finalul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”, desfăşurată la Focşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Pandurii, gata de start !

Ieri, Pandurii avea programat un meci amical contra divizionarei B, FC Argeş. Acest meci era ultimul de verificare înaintea reluării campionatului, însă din cauza...

Video: Mall-ul a fost inundat

Plouă torențial de minunte bune în Tg-Jiu. Pe lângă mai toate străzile, chiar și Mall-ul a fost inundat. Subsolul acestuia a fost plin cu...

Nu puteți copia conținutul acestei pagini