4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăHeadlinesMinistrul Cîmpeanu: Meditațiile cu elevii de la clasă, interzise profesorilor

Ministrul Cîmpeanu: Meditațiile cu elevii de la clasă, interzise profesorilor

Profesorilor le va fi interzis, prin lege, să mai facă meditații cu elevii de la clasă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că noile reguli privind meditațiile vor fi introduse prin lege și urmează să fie aplicate începând cu noul an școlar 2022-2023.

Sorin Cîmpeanu a explicat că nu este etic si de bun-simț ca un profesor sa dea meditații elevilor de la clasă, adăugând că, în acest fel, este afectată relevanța notelor. Potrivit lui Cîmpeanu, profesorii care vor încalcă noua prevedere privind meditațiile vor fi sancționați.
„La modul general, consider ca este un lucru de mare bun-simț. Meditațiile se practică în orice alt stat european. Nu poți să interzici unui părinte care dorește o pregătire suplimentară, pentru propriul copil, să facă acest lucru. Pe de altă parte, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație. Relevanța notelor are de suferit, atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă, pe care, apoi, îl notează.
Pe de altă parte, în activitatea de predare și evaluare la clasă, îi este interzis, dorim să propunem prin lege, se desfășoare meditații cu elevii de la clasă, având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării necesitații pregătirii suplimentare, la modul general și asta pentru a atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă.
Sunt două aspecte: relevanța notelor și respectarea condițiilor de etică. Ambele se încadrează în principiul de bun-simț”, a spus minstrul Educției, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24.

Investițiile la hidrocentrale de pe Jiu și Mureș trebuie finalizate

0
Parlamentarii PSD au pregătit și vor depune, în regim de urgență, un proiect privind finalizarea...

USR pune lacătul pe investițiile de la microhidrocentralele de pe Jiu

0
Investițiile de pe râul Jiu ce ar putea ajuta la menținerea unui preț mic la...

18 elevi și profesori de la un colegiu din Târgu Jiu, la Parlamentul European

0
18 elevi și profesori de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, care formează...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!