Modelul de sticker de perete ales influențează dacă acesta deteriorează sau nu pereții

0
146

Luați în considerare decorarea pereților cu stickere sau fototapet, dar încă vă întrebați dacă ar putea lăsa urme pe pereții dvs.? Aceasta este o întrebare pe care o auzim foarte des și, dintr-un motiv întemeiat. Cine nu ar vrea să știe ce se întâmplă cu pereții săi, atunci când este în sfârșit timpul să elimine stickerele (mai ales dacă stau în chirie)?

Dacă sunteți nerăbdători sau grăbiți, răspunsul pe scurt este: s-ar putea (dacă alegeți modele de sticker de perete greșite), deoarece nu orice companie are grijă de mediu sau de pereții dvs. Cu toate acestea, există atât de multe modele de sticker de perete, încât acest lucru are nevoie de mai multe explicații, așa că citiți mai departe dacă doriți să aflați mai multe.

Stickerele de perete, ca și hainele, vin în toate formele, dimensiunile și materialele. Și, la fel ca în industria modei, multe companii de sticker de perete aleg cea mai ieftină cale și folosesc materiale care nu au fost niciodată destinate pereților casei (sau caselor în general). Cel mai important lucru pentru oricine caută modele de sticker de perete este să afle pe ce tip de material sunt tipărite, deoarece nu toate materialele sunt la fel. Două întrebări importante sunt:

Cât de puternic este adezivul pentru perete?

Producătorii de materiale pentru stickere au, în mod normal, o gamă vastă de adezivi diferiți. Stickerele fabricate pentru a fi utilizate pe pereții interiori au, în mod normal, adeziv mai puțin puternic, în timp ce materialele pentru utilizare în exterior ar putea veni cu adeziv permanent foarte puternic.

Dacă o companie de stickere de perete a ales un material cu un adeziv prea puternic, atunci este, de asemenea, probabil ca acestea să fie greu de îndepărtat și să lase urme atunci când sunt îndepărtate definitiv (aveți nevoie de căldură pentru a înmuia un adeziv puternic, înainte de îndepărtare). Dacă aveți dubii, întrebați vânzătorul mai multe despre ce fel de adeziv folosesc în stickere. Veți dori să auziți cuvinte precum reglabil, slab, temporar și / sau detașabil.

Puteți verifica, de asemenea, dacă stickerele sunt recondiționabile, deoarece de obicei acest lucru înseamnă că materialul este de calitate superioară, cu un adeziv mai ușor, care este mai ușor de îndepărtat.

Rețineți că majoritatea adezivilor se întăresc cu timpul, astfel încât chiar și un adeziv detașabil poate deveni mai dificil de îndepărtat, dacă este atașat de mai mulți ani. Adesea, stickerele care au fost pe perete timp de foarte mult timp vor lăsa unele marcaje ușoare, chiar și cu adezivul potrivit (de obicei acestea sunt mai proeminente pe suprafețele cu coajă de ou / mat și mai puțin pe vopselele lucioase). Dacă doriți să fiți absolut siguri, vă recomandăm să folosiți stickerele doar 1-2 ani, înainte de a le scoate sau a le repoziționa, indiferent de material sau adeziv.

Pe ce material este imprimat stickerul?

Stickere din PVC, poliester sau hârtie? Acestea sunt cele trei categorii principale de materiale care sunt cel mai des utilizate pentru stickere sau fototapet. Din păcate, o mare parte a stickerelor de perete sunt imprimate pe plastic din PVC de calitate slabă (PVC moale conține plastic). PVC este și astăzi materialul ales pentru o mare parte din industrie, mai ales pentru că este atât de ieftin de produs, cât și elastic datorită adaos de plastifianți (care sunt cancerigeni și pot afecta calitatea aerului din interior datorită degajării).

Când vorbim despre posibile deteriorări pe pereți, materialul contează mai puțin decât adezivul, dar este totuși bine să știm că, cu cât stickerul este mai subțire, cu atât este mai probabil să se rupă și să se încurce, atunci când este îndepărtat.

Stickerele din poliester sunt, de obicei, mai rigide decât PVC-ul, deoarece nu conțin plastifianți pentru a face materialul mai moale. Acest lucru le face mai puțin potrivite pentru suprafețe curbate sau neuniforme, dar mai bune pentru stickere recondiționabile, deoarece materialul nu se va îndoi atunci când este îndepărtat.

De obicei, cu cât stickerul sau fototapetul este mai gros, cu atât va fi mai ușor de îndepărtat (atâta timp cât adezivul este BUN). Din acest motiv, vă recomandăm să alegeți un sticker de perete din hârtie foarte gros și robust, ecologic, cu un adeziv recondiționabil, ușor de atașat și de îndepărtat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here