Paracetamolul ar putea fi interzis la vânzare liberă

0
15

Paracetamolul ar putea fi interzis la vânzarea liberă în farmacii. Mulţi români vor fi afectaţi de această decizie, care ar avea efecte negatine, spun medicii.

Paracetamolul şi aspirina sunt medicamente folosite uzual în tratarea răcelii, însă după moartea unei tinere din Franţa, s-a luat decizia interzicerii vânzării acestor medicamente la liber.

După decizia francezilor de a interzice aceste medicamente, acum şi în România ar putea fi luată această măsură, însă medicii avertizează asupra consecinţelor grave ale acestei măsuri.

În Franţa restricţiile vizează vânzarea la liber a paracetamolului sau aspirinei. Acestea pot fi cumpărate doar dacă farmacistul consideră că pacientul chiar are nevoie de ele, asta pentru că cele două medicamente pot fi foarte dăunătoare ficatului, provocând chiar hepatită sau deces.

Deciza francezilor vine după ce, în urmă cu doi ani, o tânără de doar 22 de ani, a murit din cauza unei intoxicaţii hepatice provocată de paracetamol.

Iar în ţara noastră, un caz asemănător a avut loc în urmă cu câteva luni, când un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte din acelaşi motiv. În ţara noastră, aspirina şi paracetamolul fiind cele mai vândute medicamente fără prescripţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here