spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNationalParchetul General a început urmărirea penală în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale...

    Parchetul General a început urmărirea penală în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora

    Parchetul General transmite, joi, că pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se efectuează cercetări în cauza constituită ca urmare a conexării a şase dosare penale ce vizează plângeri privind modul de desfăşurare a votului din diaspora la alegerile prezidenţiale.

    Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, remis joi AGERPRES, faptele sesizate sunt prevăzute de dispoziţiile art. 297 Cod penal (abuzul în serviciu), art. 298 Cod penal (neglijenţa în serviciu) şi art. 385 Cod penal (împiedicarea exercitării drepturilor electorale). „Procurorii au dispus, la data de 18 noiembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptă, sesizările formulate vizând persoane cu diferite funcţii sau funcţionari din cadrul instituţiilor cu rol decident în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea alegerilor”, precizează comunicatul citat. Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat joi că se fac cercetări în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora, precizând că s-au primit foarte multe sesizări.
    El a explicat, la sediul CSM, că a fost începută urmărirea penală cu privire la faptă, respectiv împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal. Şeful Ministerului Public a precizat că sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor. „Au fost foarte multe sesizări depuse de diferite persoane. (…) S-a început urmărirea penală cu privire la faptă şi s-au solicitat relaţii la alte autorităţi şi ancheta se va desfăşura în continuare cu privire la faptă, împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal. (…) Sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor celor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii de a organiza alegerile”, a afirmat Niţu, adăugând că au fost foarte multe sesizări încă din primul tur de scrutin. Procurorul general a arătat că sesizările sunt venite din partea diferitelor instituţii, dar cele mai multe sunt din partea unor persoane şi au fost trimise pe email, la care sunt anexate plângeri, inclusiv din diaspora.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: