Polițist împușcat în cap de iubita sa! Bărbatul se află în comă

0
23

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă în cazul poliţistului împuşcat în cap de prietena lui, în cursul nopţii trecute, potrivit procurorului şef al instituţiei, Anca Anuţa.

Aceasta a precizat că poliţistul a fost împuşcat de prietena sa, fără intenţie, cu pistolul fără piedică, deţinut legal de bărbat, conform informaţiilor deţinute până acum de anchetatori. Poliţistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma accidental, iar glonţul a penetrat mâna tinerei şi apoi calota craniană a bărbatului.

Incidentul s-a produs la domiciliul poliţistului, unde anchetatorii au găsit şi o sticlă cu băuturi alcoolice.

Bărbatul este internat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar prietena lui este internată la Slatina. Ei nu au putut fi audiaţi, bărbatul fiind în comă, iar femeia părea a fi în stare de şoc, agitată, conform anchetatorilor.

„N-am reuşit pe el nici atât să-l audiem, era în convulsii, şi, de asemenea, nici pe prietena lui, potenţiala autoare, la nivelul acesta discutăm acum, n-am reuşit să o audiem, era şi ea în stare de şoc, cu un comportament destul de agitat, destul de greu de explicat, în sensul că profera injurii tuturor celor din jur. Ne-a fost imposibil să o audiem, credem că a fost vorba de o stare de şoc. N-am audiat-o nici până în prezent şi aşteptăm să i se administreze calmante, să vedem cum evoluează lucrurile în continuare ca să o putem audia. Cert este că, până în acest moment, cercetările sunt pe vătămare corporală din culpă”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Anchetatorii au audiat, în schimb, doi martori, prieteni ai poliţistului, la care acesta şi prietena lui au fost în vizită seara trecută şi unde poliţistul şi femeia au luat masa şi au consumat băuturi alcoolice.

„Am prelevat probe de sânge pentru a stabili starea din acel moment, (…) cert este că s-au consumat băuturi alcoolice, la cercetarea la faţa locului s-a găsit şi o sticlă de băutură. Nu erau decât ei doi în locuinţă. S-au audiat doi martori, esenţiali. În prealabil au mers în vizită la nişte prieteni unde au servit masa, s-au consumat şi băuturi alcoolice, au plecat. În momentul în care s-a întâmplat fapta erau doar ei în domiciliu, al lui. După ceea ce s-a întâmplat, (femeia – n.r.) a sunat acei prieteni la care mersese în vizită şi aceştia sunt martori cheie, aş spune, care ne-au putut da detalii. Ne-au spus că relaţia dintre ei nu a fost una tensionată nici pe parcursul vizitei, nici ulterior, când au plecat. Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, putem afirma că fapta nu s-a produs cu intenţie. Nu era o relaţie veche (între poliţist şi prietena lui – n.r.), era o relaţie destul de fragedă”, a menţionat Anca Anuţa.

În cauză, procurorii vor efectua expertiza balistică a pistolului şi vor verifica şi apelurile telefonice efectuate în seara incidentului.

„Un singur glonţ (a fost tras – n.r.). Era arma personală a poliţistului, deţinută legal. Este un pistol. Nu este prevăzut cu piedică. A fost o singură împuşcătură, accidentală aş spune din informaţiile pe care le avem, primul impact a fost în mâna autoarei, a penetrat mâna şi, mai departe, a penetrat craniul victimei, calota craniană. Glonţul a ieşit, a străpuns craniul cumva diagonal. Împuşcătura a fost din spate spre lateral, deci era cumva cu spatele (poliţistul – n.r.). Noi vom verifica şi telefoanele, să vedem când s-au făcut apeluri, către cine. Arma a fost ridicată, urmează să facem expertiza balistică”, a mai declarat Anca Anuţa.

Un poliţist de 33 de ani, de la SCCO, este în comă la un spital din Craiova, după ce a fost împuşcat în cap de către prietena sa, care s-a rănit la mână cu acelaşi pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here