Ponta: Dragnea are mandatul meu de prim-ministru pe masă

0
10

Mandatul de prim-ministru se află pe masa lui Liviu Dragnea şi numai PSD poate să treacă o moţiune de cenzură, a spus premierul Victor Ponta, la Congresul PSD. Ieri, 4.500 de social-democrați au validat mandatul de președinte al lui Liviu Dragnea. Preşedintele social-democrat a spus la Congresul partidului, că PSD va continua guvernarea, însă trebuie privit şi la proiectul politic de după actualul Cabinet, care trebuie condus de Victor Ponta, glumind că trebuie să vrea şi el şi să nu facă „vreo nefăcută”.

ponta

Mandatul de prim-ministru se află pe masa lui Liviu Dragnea şi numai PSD poate să treacă o moţiune de cenzură, a spus premierul Victor Ponta, care a cerut totodată să fie anunţat „când e momentul”, şi totodată el a precizat că are forţa să renască din cenuşă, ca pasărea Phoenix. „Liviu ştie foarte bine din prima zi că are mandatul meu de prim ministru pe masă, sunt convins că îl va folosi spre binele nostru al tuturor. Şi, deocamdată mergem, guvernăm bine şi putem să facem şi în 2016 o mulţime de lucruri bune care să arate că doar PSD-UNPR-ALDE pot să guverneze bine România. Asta vreau să fac şi sper să am sprijinul dumneavoastră”, le-a spus Ponta participanţilor la Congresul PSD. El a arătat că doar PSD poate să treacă o moţiune de cenzură prin Parlament, şi a cerut să fie anunţat când va sosi un astfel de moment. „Doar PSD poate să treacă moţiune de cenzură, nimeni altcineva, aşa că, să-mi spuneţi când e momentul. Să-mi spuneţi să ne pregătim dacă e cazul. Că noi ştim să trecem moţiuni de cenzură, însă sunt absolut convins că în această formulă guvernarea va merge foarte bine”, a afirmat premierul. Deşi anterior a anunţat că nu va candida la vreo funcţie în partid, Ponta a dat de înţeles că în viitor nu exclude o această posibilitate. „În 2010, am spus că PSD este ca pasărea Phoenix. Când toţi se gândesc că e cenuşă, de fiecare dată renaştem. Eu fac parte din PSD. Am şi eu puterea de renaştere, dar doar alături de dumneavoastră”, le-a mai spus Ponta celor prezenţi.

liviu-dragnea

Glume între Dragnea și Ponta

Ieri, 4.500 de social-democrați au validat mandatul de președinte al lui Liviu Dragnea. Preşedintele social-democrat a spus la Congresul partidului, că PSD va continua guvernarea, însă trebuie privit şi la proiectul politic de după actualul Cabinet, care trebuie condus de Victor Ponta, glumind că trebuie să vrea şi el şi să nu facă „vreo nefăcută”. „Vreau să vă spun foarte clar: noua conducere a PSD va susţine cu aceeaşi forţă cu care a făcut-o şi până acum rămânerea noastră la guvernare, dar trebuie să privim şi dincolo de mandatul acestui Guvern”, a spus Dragnea. „Dar să vrea să rămână. Nu ne mai faci vreo nefăcută? O să vedem pe Facebook”, a spus Dragnea, zâmbind, privind către Ponta, care se afla în sală. Liderul PSD a făcut astfel aluzie la faptul că Victor Ponta şi-a anunţat retragerea din funcţia de preşedinte PSD printr-o scrisoare publicată pe pagina sa de Facebook, decizia sa de atunci fiind criticată de Dragnea. Premierul a zâmbit şi a indicat din gesturi că nu intenţionează să demisioneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here