14.2 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 11, 2021
AcasăNationalPreşedintele Iohannis se întâlneşte astăzi cu delegaţia Băncii Mondiale

Preşedintele Iohannis se întâlneşte astăzi cu delegaţia Băncii Mondiale

Preşedintele Klaus Iohannis va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, delegaţia Băncii Mondiale conduse de vicepreşedintele pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, anunţă Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, întâlnirea va avea loc la ora 11,00.

Klaus-Iohannis-presedinte

Guvernul şi Banca Mondială au semnat, luni, un memorandum de înţelegere, pentru continuarea acordării de servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023, care va sprijini Executivul în continuarea reformelor structurale şi de modernizare a administraţiei publice. Înaintea semnării memorandumului, premierul Dacian Cioloş şi ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, au avut o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că memorandumul de înţelegere creează cadrul de oferire a asistenţei tehnice pentru România în diferite domenii, în special în creşterea capacităţii administrative şi pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul doreşte să le realizeze în contextul utilizării fondurilor UE pentru perioada 2014 – 2020. „Acesta este al doilea memorandum încheiat în acest context cu Banca Mondială. Primul a fost realizat în perioada 2012 – 2015, când pentru 20 de instituţii s-au încheiat 26 de acorduri de finanţare pe o sumă totală de aproximativ 32 de milioane de euro, finanţate din programele europene. Cel de-al doilea acord urmează a se finanţa din programele europene, programul de asistenţă tehnică pentru perioada 2015 – 2020. Acest acord a fost încheiat în contextul discuţiilor purtate între Comisia Europeană şi Guvernul României pentru care au fost încheiate şi se încheie acorduri de finanţare cu cele trei instituţii financiare internaţionale”, a spus Răducu.

Cyril Muller, vicepreşedintele BM pentru Europa şi Asia Centrală, a afirmat, la rândul său, că situaţia economică a ţării noastre este semnificativ mai bună decât acum cinci ani. „E o mare plăcere pentru Banca Mondială să sprijine România cu asistenţa tehnică provizorie. În ultimii cinci ani am susţinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administraţie, educaţie, sănătate, alte sectoare. Şi pe mai departe vom acorda asistenţă Guvernului pentru a implementa programele de reformă şi pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispoziţie. De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale, creşterea economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii”, a arătat Muller.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -