Profesorii nu vor intra în șomaj tehnic, însă personalului administrativ din școli, da

0
125

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Executivul va implementa un program special pentru anumite sectoare din sistemul public, însă nu și în învățământ.

Într-o intervenție avută, joi, la Radio România, Ludovic Orban a anunțat că profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar. Acesta prevede ca anumite categorii de bugetari să lucreze 15 zile, apoi să stea acasă în șomaj tehnic, cu 75% din salariu.

„Este nevoie de o creștere a activității profesorilor pe final de an (n.r. – școlar) și pentru pregătirea tuturor examenelor. Acest mecanism nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice”, a declarat Ludovic Orban la Radio România.

În schimb, personajului auxiliar din școli i se va aplica mecanismul special anunțat de Executiv. ”Către personalul administrativ se va aplica (n.r. – mecanismul, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice”, a ținut să precizeze Ludovic Orban.  În ceea ce privește actualul an școlar, premierul a dat asigurări că acesta se va încheia. ”Nu există niciun pericol legat de încheierea anului școlar, de susținerea examenelor”, a precizat Orban. Cu o zi în urmă, Ludovic Orban anunțase mecanismul care se va aplica anumitor categorii de angajați din sistemul bugetar. ”Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit”, a precizat Ludovic Orban la B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here