RECRUTARE PENTRU ŞCOLARIZAREA ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT MILITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2020-2021

0
11

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj se află în plină campanie de recrutare a tinerilor dornici de a urma o instituţie militară de învăţământ postliceal. Aceştia pot frecventa învăţământul postliceal pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor în activitate, la una din instituţiile militare de învăţământ postliceal:

  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa.
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu

Durata studiilor este de 2 ani pentru maiştri militari şi de 1 an pentru subofiţeri.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracuriculare oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină maiştri militari sau subofiţeri în activitate se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare, absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat, iar în cazul că sunt elevi în ultimul an, să facă dovada promovării examenului de bacalaureat, până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 28 de ani, împliniţi în anul organizării concursului de admitere.

Termenul limită de înscriere este până la 14.02.2020. La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate.

Candidaţii înscrişi susţin probe de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia, examinare medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Dr. Ştefan Odobleja Craiova şi examen de admitere la instituţia de învăţământ.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul

Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro şi pe site-ul Centrului militar judeţean Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here